Resti çekti, emri verdi

ABD'nin oyalama taktiğine resti çeken Erdoğan, "terör koridoruna" karşı emri verip "vurun" start verdi. TSK havadan ve karadan, önceden belirlenen örgüt unsurlarına ait hedefleri vurdu. Harekat 30 kilometrelik derinliği kapsıyor.

Haberler 10.10.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ERDOAN BÖYLE DUYURDU!

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Bar Pnar Harekatnn baladn, Türk Silahl Kuvvetlerimiz Suriye Milli Ordusuyla birlikte Suriyenin kuzeyinde PKK/YPG ve Dea terör örgütlerine kar #BarPnarHarekatn balatmtr. Amacmz güney snrmzda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye bar ve huzuru getirmektir. mesajyla duyurdu. Erdoan bakanlnda komuta kademesi ve hükmet üyeleri topland. Bakan Erdoan harekat bizzat takip ediyor. Cumhurbakanl tarafndan paylalan fotoraflarda, Cumhurbakan Erdoann Milli Savunma Bakan Hulusi Akardan bilgi ald görüldü.

30 KLOMETRELK DERNLK

Bu mesajtan sonra, TSK ait F16 sava uçaklar, terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzuru getirmek amacyla balatlan Bar Pnar Harekat kapsamnda hedefleri vurdu. Frat Nehrinin dousunda yer alan ve yaklak 30 kilometre derinlikteki belirlenen hedefler imha edildi. Ayn sa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephanelii ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huan köylerindeki hedefler, sava uçaklarnca bombaland.

ÖRGÜTTE PANK BALADI

Bombardmanda Resulayn ilçesi ve baz çevre köyler ile Derik ve Kaml ilçeleri krsalndaki örgüt unsurlar da vuruldu. YPG/PKK mensuplar ise Türk sava uçaklarnn görüünü kstlamak amacyla lastik yakmaya balad. Öte yandan TSK Topçu birlikleri, anlurfann Akçakale ilçesinin karsndaki Suriye topraklarnda yer alan Tel Abyadda örgütün mevzilerini obüs atlaryla hedef alyor.

DYARBAKIRDA UçAKLAR HAVALANDI

Fratn Dousu operasyonu için Diyarbakr 8inci Ana Jet Üs Komutanlna sava uça takviyesi yaplmaya baland. anlurfa Valilii snr hattn Özel Güvenlik Bölgesi olarak ilan etti. Akçakale ilçesinde, harekat nedeniyle okullar tatil edildi. Nusaybin ve Ceylanpnar ilçe merkezine havan mermisi atld, saldrda ölen ya da yaralanan olmad.

MANPÜLASYON YAPILIYOR

Örgüte yakn hesaplarn sosyal medyada manipülasyon ve dezenformasyon giriimi balad. Tarihteki katliamlardan fotoraflar kullanan sosyal medya hesaplar, söz konusu karelerin Türkiyenin Zeytin Dal ve Frat Kalkan harekatlarnda gerçekletiini öne sürdü.

Ana Sayfaya Git