Restoran ve kafelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle; lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali gibi işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldı. Bu işletmelerin, genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabileceği bildirildi.

Haberler 22.07.2020 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanln, 81 il valiliine gönderdii genelgede, Covid-19 salgnnn toplum sal ve kamu düzeni açsndan oluturduu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, güvenli mesafeyi koruma ve yaylm hzn kontrol altnda tutmak amacyla Salk Bakanl ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatlar dorultusunda birçok tedbir karar alnarak uygulamaya geçirildii hatrlatld.

Genelgede, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde, salgnla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarnn yan sra her bir faaliyet alan/i kolu için alnmas gereken önlemler ayr ayr belirlenerek, bu kural ve önlemler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürüldüü ifade edildi.

Bu çerçevede; daha önce illere gönderilen genelge ile faaliyetleri geçici süreliine durdurulan lokanta, restoran, kafe, kraathane gibi i yerlerinin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallarla saat 22.00a kadar hizmet verebileceklerinin talimatlandrld, söz konusu iletmelerin sunduklar hizmetlere ihtiyacn artmas nedeni ile kapan saatlerinin 24.00a uzatld anmsatld. Yine illere gönderilen genelge ile marketler, pazar/sat yerleri, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi i yerleri ile alveri merkezlerinin çalma saatlerine yönelik kstlamalarn kaldrld hatrlatld.

KISITLAMA KALDIRILDI

Genelgede, gelinen aamada; Bilim Kurulu tarafndan sektörel bazda yaymlanan rehberlerde belirtilen tedbirlere riayet edilmesi kaydyla 21 Temmuzdan itibaren lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbac, kokoreççi, çi köfteci, kraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali gibi iletmelerin çalma saatlerine yönelik kstlamalarn kaldrld, belirtilen iletmelerin genel mevzuatlar ve ruhsatlarnda belirtilen saat aralklarnda faaliyette bulunabilmelerine karar verildii ifade edildi.

Ana Sayfaya Git