Reyhanlı'da hayat normale dönüyor

ZEYTİN Dalı Harekatı ile birlikte Suriye'nin Afrin kentindeki teröristler tarafından ateşlenen 52 roketin düştüğü ve 4 kişinin yaşamını yitirmesiyle zor günler geçiren Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, hayat normale dönmeye başladı.

Haberler 01.03.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin snr bölgesinde yer alan Hatayn Reyhanl ilçesine, Afrin krsalndaki teröristler 21 Ocak gününden itibaren birbiri ardna roketli saldr düzenledi. Günler süren tedirginlikte teröristler tarafndan snr ötesinden atlan 52 roket 4 kiinin ölümüne neden oldu. Endienin hakim olduu ilçede yaayanlar, Zeytin Dal Harekat ile teröristlerin snrdan temizlenmesiyle rahat nefes ald.

HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Teröristlerin roket saldrs nedeniyle bir ay kurulmayan ilçenin çaramba pazar, tekrar kuruldu. Zeytin Dal Harekat ile birlikte endielerinin sona erdiini belirten ilçe sakinlerinden Hüseyin Filiz, yaanan olay nedeniyle Reyhanldan ayrlanlarn olduunu belirterek, Roketlerin dütüü zamanlarda çou aile çocuklarn psikolojisi bozulmasn diye Antakya, skenderun, Adana gibi kentlerdeki yaknlarnn yanlarna gittiler. Hayat imdi normal seviyeye döndü. Aileler tekrar döndüler. çocuklarn bir ksm da bu haftadan itibaren okula baladlar dedi.

Teröristlerin roketli saldrlarnn engellenmesiyle rahat nefes aldklarn anlatan pazarc esnafndan Fatma Tezcan (58), çok ükür iyiyiz. Pazar kuruldu ve hayatmz normale dönmeye balad dedi.

Reyhanl halk sakinlerinden Edibe Deliaga (63) ise, teröristleri snrdan uzaklatrarak kendilerinin güvenli hissetmelerini salayan harekata katlan güvenlik güçlerine sürekli dua ettiklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git