Rıza Sarraf davasında o bankaya da para aklama cezası

Geçtiğimiz aylarda Amerika'da olduğu sırada yakalanıp tutuklanan İş adamı Reza Zerrab davası devam ederken, Alman Deutsche Bank AG’ye'de konu ile alakalı para aklama cezası verildi.

Haberler 01.06.2017 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz aylarda Amerikada olduu srada yakalanp tutuklanan adam Reza Zerrab davas devam ederken, Alman Deutsche Bank AGyede konu ile alakal para aklama cezas verildi. ABD Merkez Bankas (FED), rana kar uygulanan yaptrmlar delme, bankaclk sahtekrl ve kara para aklama suçlamalar ile New Yorkta tutuklu olarak yarglanan ran asll iadam Reza Zarrab davasnda ad geçen Alman Deutsche Bank AGyi kara para aklamayla mücadele konusundaki eksiklikler nedeniyle 41 milyon dolar para cezasna çarptrd.

FEDden yaplan yazl açklamada, Deutche Bank AGnin 2011-2015 yllar arasnda gerçekletirdii milyarlarca dolarlk üpheli ilem üzerinde gerekli inceleme yaplmad gerekçesiyle cezalandrld belirtildi. Bankann üpheli ilemleri saptamak için gerekli sistem altyapsnn kusurlu olduu da belirtilen açklamada, güvenilmez ve kusurlu ilemleri durdurmas için bu cezaya karar verildii vurguland.Deutsche Bankn ad, ABDnin rana kar uygulad yaptrmlar delme, kara para aklama ve bankaclk sahtekrl suçlamalar ile yaklak 15 aydr New Yorkta tutuklu olarak yarglanan ran asll iadam Reza Zarrab davasnda da geçiyor. Hakknda 50 milyon dolar para, 75 yl da hapis cezas istenen Zarrab hakkndaki soruturma dosyasn hazrlayan New York Güney Bölgesi eski Basavcs Preet Bharara, aralarnda Deutsche Bankn da bulunduu 8 bankann yasa d ilemlere kartn öne sürmütü.

Daha sonra ABD Bakan Donald Trump tarafndan görevden alnan Bharara, ayrca Zarrabn avukatlarndan bazlarnn bu bankalar da temsil ettiini ve ortada çkar çatmas olduunu belirtmiti. Deutsche Bank, yine para aklamaya ilikin ihlaller nedeniyle New York Eyaleti Mali Hizmetler Birimine ocak aynda 425 milyon dolar ödemek zorunda kalmt.

Ana Sayfaya Git