Rıza Sarraf soruşturmasında 3 kişiye tutuklama

ABD'deki davada tanık olarak yer alan Rıza Sarraf'ın yanında çalıştıkları ve ABD'deki davaya evrak yolladıkları iddiasıyla gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı.

Haberler 16.12.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafndan yürütülen Rza Sarraf soruturmas kapsamnda, Sarrafn yannda çaltklar ve ABDdeki davaya evrak yolladklar iddiasyla gözaltna alnan üpheliler Sinem A, Regaip A. ve Mustafa Hnin savclkça ifadeleri alnd. Savclnn tutuklama istemiyle nöbetçi stanbul Sulh Ceza Hakimliine sevk edilen 3 üpheli tutukland. Soruturmann geniletilmesi nedeniyle daha sonra gözaltna alnan 14 üpheli ise ifadelerinin alnmalarnn ardndan adli kontrol tedbiri ile serbest brakld.

CASUSLUK GEREKçESYLE MAL VARLIKLARINA EL KONULMUTU

stanbul Cumhuriyet Basavcl tarafndan, Rza Sarraf ve yaknlarnn Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvenlii, iç veya d siyasal yararlar bakmndan gizli kalmas gereken bilgileri yabanc devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadyla temin etme gerekçesiyle mal varlklarna el konulmas karar verilmiti. Basavclk, üpheli Sarrafn mal varlklarn yurtdna kaçrma giriiminde bulunduuna dair de baz bulgulara ulamt. Bu kapsamda Sarrafn yannda çalan Sinem A, Regaip A. ve Mustafa H., gözaltna alnmt. Soruturma geniletilmesi üzerine 14 kii daha gözaltna alnmt.

Ana Sayfaya Git