Robert Amsterdam'ın "FETÖ" kitabı yayımlandı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) dünya genelinde ve özellikle ABD'deki faaliyetlerini araştıran Robert Amsterdam, FETÖ'nün ABD'deki okullarında yaptığı usulsüzlükleri anlattığı "Aldatma İmparatorluğu: Gülen Sözleşmeli Okul Ağı Üzerine Bir Araştırma" başlıklı kitabını yayımladı.

Haberler 15.09.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) dünya genelinde ve özellikle ABDdeki faaliyetlerini aratran Robert Amsterdam, FETÖnün ABDdeki okullarnda yapt usulsüzlükleri anlatt Aldatma mparatorluu: Gülen Sözlemeli Okul A Üzerine Bir Aratrma balkl kitabn yaymlad.

Hukuk firmas Amsterdam Partnersn (LLP) sahibi olan Amsterdam, yazl bir açklamayla kitabnn piyasaya çktn duyurdu.

Açklamada, kitabn 2 yllk bir çalma sonucunda ortaya çkt ve FETÖnün ABDdeki okullarnn gerçek yüzüne k tutacana iaret edildi.

Kitapta, FETÖnün ABDdeki sözlemeli okullar araclyla bugüne kadar yaklak 243 milyon dolar hortumlad, kamuya açk kaynaklardan yola çkarak ortaya konuldu.

Ayrca bu okullarda görev alan FETÖ mensubu 6 bin 504 öretmene de H-1B çalma vizesinin alndna ve bu kiilerin ABDde eitim vermek için niteliksiz olduklarna vurgu yapld.

Kitapta, ABD genelinde 27 eyalet ve bakent Washington DCde toplam FETÖ balantl 199 sözlemeli okulda yaklak 81 bin örencinin kaytl olduu bilgisine yer verildi. Bu okullardan FETÖnün elde ettii gelirin yllk 750 milyon dolar bulduuna iaret edildi.

FETÖ KURUMLARI ARASINDAK PARASAL LKLER

Kitabnn ana amacnn ABD vatandalarna FETÖnün bu ülkedeki çalmalarn ve buradaki usulsüzlükleri göstermek olduunu ifade eden Robert Amsterdam, söz konusu okullarla FETÖnün dier kurumlar arasndaki yakn i birliinin altn çizdi ve bu kurumlar arasndaki finansal ilikilerden yüklü miktarlarda para aktarm gerçekletirildiini kaydetti.

Amsterdam, temmuz aynda kitabnn ön tantmn stanbulda yapm ve ABDde faaliyet gösteren FETÖ balantl okullarla ilgili usulsüzlükleri kitabnda göz önüne sereceini anlatmt.

Ana Sayfaya Git