'Robin Hood' bu kez deprem bölgesinde

İstanbul'un çeşitli semtlerinde dar gelirli ailelere para dağıtan hayırsever iş insanı, bu kez 6.8 büyüklüğündeki depremin vurduğu Elazığ'da ortaya çıktı. ‘Robin Hood' olarak anılan iş insanı, kent merkezi ve köylerde evleri hasar gören depremzedelere zarf içinde para yardımında bulunup, bakkal borçlarını kapattı.

Haberler 30.01.2020 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda 41 kiinin yaamn yitirdii Sivrice merkezli 6,8 büyüklüündeki depremin ardndan, Türkiye tek yürek oldu. Vatandalarn yar sra, depremzedelere birçok kurum ve kurulu yardmda bulundu. stanbulda gecekondu mahallelerinde vatandalara para datan i insan da kent merkezindeki Sürsürü Mahallesi ile bata Kzltepe köyü olmak üzere birçok köyde, dar gelirli 500 aileye içinde bin TL bulunan zarflar ve gda kolileri datt. Robin Hood olarak anlan hayrsever i insan, mahalle ve köy bakkallarna da giderek, borç defterinde uzun süre borcunu ödeyemeyen kiilerin borçlarn kapatt. çocuklara da 200er TL harçlk datan i insan depremde damadn, enitesini ve komusunu kaybeden Cahide Erdaa ayrca 5 küçükba, 3 de büyükba hayvan ald. insannn stanbulda olduu gibi çok sayda kiiyle birlikte datm yapt örenildi.

ZARFIN çNDE PARA VERD

Hayrseverin yardmda bulunduu Cahide Erda, depremde damadn, enitesini ve komusunu kaybettiini söyleyerek, Hayrsever vatanda buraya geldi. Zarfn içinde para verdi, yiyecek-içecek yardmnda bulundu. Bana 5 koyun, 3 tane dana verdi ifadelerini kulland.

Ahmet Ardç ise Bir adam borcumu ödemi, markete borcum kalmam. Allah ondan raz olsun. çok sevindim. Cebimde 5 lira var sadece, nasl sevinmeyeyim. Ben yaklak 27 yldr burada yayorum diye konutu.

ALLAH ONDAN RAZI OLSUN

Hayrseverin ilk3 olarak gittii ve veresiye defterindeki tüm borçlar sildii marketin sahibi Metin Balalan, Bir hayrsever depremzedelerin borçlarn vermek için marketimize geldi. Marketimiz de veresiye defterimizi açp Borçlar ödemek istiyorum dedi. Hesabmz yaptk, 3 esnafa olan birçok kiinin borçlarn kapatt. Ayrca depremzede vatandalarn evlerine gidip yardmda bulunmu. Allah ondan raz olsun dedi.

Mahallede esnaf olan Mehmet Ünal ise Bir hayrsever buradaki borçlar sildi. Allah ondan raz olsun. Genelde aylk borçlard. Yaklak 6 bin TL borç ödedi. Mahallede de yardmda bulunmu diye konutu.

Ana Sayfaya Git