Roboski anıtı da kaldırıldı

DİYARBAKIR'da, DBP'li Başkanların tutuklanıp yerlerine kayyum atanmasından sonra, Kayapınar Belediyesi'nin Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişi için yaptırdığı 'Roboski Anıtı' ve Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan İnsan başlı aslan heykelleri söküldü.

Haberler 09.01.2017 - 08:36 Son Güncelleme : 09.01.2017 - 08:39

Kayapnar Belediyesi tarafndan 25 Aralk 2013te yaptrlan ve rnakn Uludere lçesinde Irak snrnda düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kiinin adlarnn yazl olduu Roboski Ant dün gece polisler tarafndan söküldü. Dicle Kent bulvar üzerindeki bir parkta bulunan ve ortasnda anne, çevresinde ise bombalar simgeleyen figürlerin bulunduu Roboski Antnn çevresinde ise yaamn yitiren 34 kiinin isimleri yer alyordu. Kayapnar Belediye Meclisinin 2013 Austos ay toplantsnda alnan karar ile kurulan antn söktürülmesi ile ilgili henüz bir açklama yaplmad.

BÜYÜKEHRN ÖNÜNDEK NSAN BALI ASLAN HEYKELLER DE SÖKÜLDÜ

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi önünde bulunan 2 insan bal aslan heykeli de önceki gün Belediye yönetimi tarafndan kaldrlmt. Belediye yönetimi konu ile ilgili resmi bir açklama yapmad. nsan bal aslan figürleri, Mezopotamyaya özgü Asurlar döneminde tapnak ya da kutsal saylan mekanlarn koruyucular olarak biliniyor.

Ana Sayfaya Git