Roboski de FETÖ parmağı!

PKK'ya karşı koruculuk sistemi öncesinde silahla ilk direnişi gösteren Goyan aşireti üyesi Adil Ağın, Roboski katliamında FETÖ'nün parmağı olduğunu öne sürdü.

Haberler 20.02.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKya kar koruculuk sistemi öncesinde silahla ilk direnii gösteren ve ailesinden 5 kiiyi PKKya kar ehit veren Goyan aireti üyesi Adil An, 2011 ylnda rnakn Uludere ilçesine bal Ortasu Köyünde meydana gelen hava operasyonu kapsamnda 35 vatanda hayatn kaybettii ve kamuoyuna roboski katliam olarak geçen olayda, FETÖnün parma olduunu öne sürdü.

An, Öldürülenlerin hepsi Ortasu köyündendi. O köy PKKya kar mücadele veren korucu köyüydü. Öldürülenler arasnda PKKya kar verdii mücadelede gazi ve ehit olanlarn çocuklar vard. O olayn sabahnda devletin içindeki FETÖcüler cenazeleri sahiplenmeyince HDP ve PKK yandalar cenazeleri sahiplendi. O olay tamamen komploydu dedi.

Sabahn özel haberine göre, Adil An rnakn Uludere ilçesi Yemilide dünyaya geldi. PKK terör örgütünün eylemlerinin ardndan hayatlar deiti. lk bata akamlar yiyecek isteyen teröristlere boyun een köylüler, PKKnn çocuklarn zorla daa çkarmaya balamasyla teröre kar sava açt. Hakkari rnak ve Irak arasnda kritik bir noktada bulunan Yemili köyü PKKyla mücadalede bölgenin en önemli yüzü oldu. Köydeki erkeklerin tamam gönüllü köy korucusu olarak topraklarn savunmaya balad. Adil Ann ailesi de köyünü savunanlar arasnda yer ald. Yeri geldi dada mahsur kalan 20 Mehmetçiki PKKnn elinden kurtardlar, yeri geldi Irakn kuzeyinde Türk ordusuyla birlikte operasyona katldlar. Bunun bedeli olarak An, babas Hasan, amcas Selim, kz kardei Bedriye dahil olmak üzere ailesinden 5 kiiyi ehit verdi.

FETÖNÜN PARMAI OLABLR

Uluderede 2011 ylndaki olayda, hayatn kaybeden 34 kiinin komploya kurban gittiini söyleyen An, O köydekilerin tamam korucu yaknyd. Ortasu köyü yllardr PKKya aman vermeyen korucu köyüdür. Olay olduunda bölgedeki komutanlarn bile haberi yoktu. Oradaki insanlarn snr ticareti yaptn Valilik de askeri kaynaklar da biliyordu. Ancak FETÖ dümeye basarak 34 kiinin ölmesine neden oldu diye konutu. An devletin içindeki FETÖcülerin cenazeleri bilerek sahiplenmediini söyleyerek, FETÖcüler cenazeleri köye getirtmedi. Sonra HDPliler ve PKK yandalar zorla sahiplendi. Bir baktk ki rnaktan getirilen HDPliler cenazelere PKK paçavralarn astlar. Cenazelerin aileleri bile tabutlara yaklatrlmad diye konutu.

PKK KÜRLER TEMSL EDEMEZ

Türkiyede Kürt ve Türklerin her zaman karde olduunu söyleyen An, Benim ailemden 5 kii ehit oldu. Köyü terketmemiz yönünde çok sayda teklif de geldi. Ancak u bir gerçek. Biz bir mozaiiz ve topramz hiçbir zaman terk etmeyiz. Ben PKK ile hiçbir ortak nokta bulmuyorum. Kürtlüümle her zaman gurur duymuumdur ancak PKK hiçbir zaman Kürtleri temsil edemez diye konutu. Kürtler dinlerine bal, vatansever insanlardr. Ancak bunlarn hiçbiri PKKda yok dedi.

DEVLET YANIMIZDA

An öyle devam etti: Terör örgütü ve yandalar sanki sadece douda mahremiyet bölgesi varm gibi alg yarattlar. Bunun dnda eskiden dou sanki sürgün yeri gibi görülüyordu. Ancak imdi tam tersi. En iyi memurlar, en iyi kaymakam ve askerler douya gönderiliyor. Devlet her an halknn yannda. Devletin desteini hisseden halk da PKKya hiçbir ekilde prim vermiyor

Ana Sayfaya Git