Rodin ve Ranya öldürüldü

MİT, PKK/YPG'nin Suriye'nin Aynularab (Kobani) bölgesinde faaliyet gösteren sözde üst düzey yöneticileri Rodin Abdulkadir Muhammed ve Ranya Henan'ı operasyonla etkisiz hale getirdi.

Haberler 23.04.2022 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa ilçesi Suruçun karsndaki Kobaniden snr bölgesindeki teröristlerle toplant gerçekletirmek için dün ölen saatlerinde 2 korumasyla sivil bir araçla yola çkan PKKnn Suriye kolu SDGnin üst düzey isimlerinden Dilar Halep kod adl Ranya Henan iki korumasyla MTin gerçekletirdii nokta operasyonla öldürüldü.

ARACIN SVL BÖLGEDEN UZAKLAMASI BEKLEND

stihbarat birimlerinin SHA ile takip ettii sivil araçta üst düzey kadn teröristle 2 korumasnn olduu bilgisi kesinlik kazannca aracn sivil yerleim alanlarndan uzaklalmasnn beklendii, köy ve mezralarn bulunduu bölgeden uzaklaan aracn, ssz bir noktada harekat halindeyken akll mühimmatla tam isabetle vurulduu örenildi.

Hurda ynna dönen araçta bulunan ve PKKnn Suriyedeki ayan oluturan Suriye Demokratik Güçleri Askeri Meclis üyesi Ranya Henan ile korumalar Rodin Abdulkadir Mouhammad ve Cihan Nidal Ali öldürüldü.

ABDL GENERALLERLE GÖRÜEN SMD

Güvenlik kaynaklarndan edinilen bilgilere göre, 15 yldan beri örgüt içinde silahl faaliyet yürüten Ranya Henan, Suriyenin kuzeyine TSKnn gerçekletirdii Zeytin Dal ve Bar Pnar Harekatlarna kar da yer almt. Kadn terörist ABDli üst düzey generallerin Suriyenin kuzeyine gerçekletirdii ziyaretler srasnda bu kiilerle görümeleri salayan isim olarak da biliniyordu.

Kadn teröristin 15 Ekim 2019da Bar Pnar Harekat bölgesinde Üstemen çelebi Bozbyk ile Uzman Onba Mesut çelikin ehit olduu, 8 askerin yaraland hain saldrnn da faili olduu belirlendi.

Rakkada da koalisyon güçlerinin desteiyle IDe kar kadn teröristlerden sorumlu olan Ranya Henan, sözde Kobani Savunma Komitesi E Bakan olarak bölgeyi ziyarete gelen bata ABDli askeri güçler olmak üzere yabanc uyruklu heyetlerle görümeler yapyordu.

Ana Sayfaya Git