RTÜK, IKBY'ye yakın 3 televizyon kanalının Türksat'tan çıkarılmasına karar verdi

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumu yapmasından sonra olağanüstü toplanan Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne yakınlığı ile bilinen Erbil merkezli yayın yapan 3 televizyon kanalının Türksat'tan çıkarılmasına karar verdi.

Haberler 26.09.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olaanüstü toplanan RTÜK üyeleri, Radyo Televizyon Üsk Kurulu Uluslaras likiler Kurulu Bakanlndan gelen ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimine yakanl ile bilinen Rudaw, K24 ve Waar televizyonlar ile ilgili raporu deerlendirdi. Raporda, Rudaw, K24, Waar televizyon kanallarnn Türkiyede yerleik olmad ve üst kuruldan yayn lisans almadnn tesipt edildii belirtilerek, Türkiyeye ait uydu alt yaps ve balantlarn kullanmas nedeniyle 6112 sayl radyo ve televizyonlarnn kuruluu ve yayn ihzimetleri hakknda kunununu 29uncu maddesinin üçüncü fkras çerçevesinde; Türkiye Cumhiriyeti Devletine yönelik yaynlar yapmakta olan söz konusu TV kanallarnn içerik deerledirilmesi yapma yetkisinin üst kurulumuza ait olduu ve bu çerçevede söz konusu TV kanallarnn yaynlarnn iletimine izin verilmemesi ve engellenmesi bu kararn TÜRKSAT A.. irketine bildirilmesi hususlarnda karar alnmasn teminen yazmzn ve eklerinin üst kurula havalesini taktir tensiplerinize arz ederim denildi.

RTÜKün ehir dnda olan CHP ve HDP üyelerinin katlmad toplantda Ak Parti ve MHPLi 5 üye raporu deerlendirerek, söz konusu 3 televizyon kanalnn Türksattan çkarlmasna karar verdi. RTÜK karannn yaz ile Türksatta bildirilmesinden sonra söz konusu 3 kanaln Türksat uydusundan çkarlaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git