RTÜK'ten kanallara ceza! İşte o kanallar

RTÜK bazı kanallara ceza verildiğini açıkladı. Detaylar haberimizde...

Haberler 21.02.2024 - 16:18 Son Güncelleme : 21.02.2024 - 08:18

İlhan Taşcı, kurumun NOW, Flash Haber ve TGRTye doğruluk ilkesine aykırı yayın ve devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezliğine aykırı yayın gerekçeleriyle ceza verdiğini bildirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, kurumun NOW, Flash Haber ve TGRTye doğruluk ilkesine aykırı yayın ve devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezliğine aykırı yayın gerekçeleriyle ceza verdiğini bildirdi.

İşte o açıklama:

1- RTÜKten ceza bombardımanı! Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırımın şikayeti üzerine doğruluk ilkesine aykırı yayın savıyla FOX/NOW TVye %2 idari para cezası verildi. Karar oyçokluğuyla alındı.

2- RTÜK, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçumun şikayeti üzerine tarafsızlık ve gerçeklik ilkesine aykırıyayın nedeniyle FOX/NOW TVye %2idari para cezasına hükmetti.

3-RTÜKten temizlik deterjanına ceza! Show TVde yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde temizlik deterjanı ve yumuşatıcıya ürünler için aşırı vurgu yapıldığı savıyla kanala %2 para cezası kesildi. Niyet ceza olunca bazen kahve bazen deterjan bazen de yumuşatıcı bahane oluyor!

4- RTÜK, yazar Rıza Zelyutun AKPnin ülkeyi etnik ve dinsel kimliklerden yararlanarak kamplara böldüğü eleştirisi nedeniyle TELE 1e doğruluğa aykırı yayından %2 para cezası verildi. TELE 1e ayrıca milli duyguları incitecek sözler nedeniyle de % 2para cezasına hükmetti.

5- Flash Haberde DEM Milletvekili Ali Bozanın AKP-MHP ittifakına yönelik eleştirisi nedeniyle kanala devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezliğine aykırı yayından %3 para, 3 kez de program durdurma cezasına karar verildi.

6- Cem Küçükün İstanbul Adalet Sarayına yapılan silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağına karşın saldırganı etkisiz hale getiren polisin ismini ve görev yerini açıkça yayında dile getirmesi nedeniyle tarafsızlığa aykırı yayından TGRTye %2 para cezasına oybirliğiyle karar verildi.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git