Ruh sağlığı bozulmuş!

İki çocuğunun gözleri önünde avukat eşini öldüren doktor, ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesine sevk edildiği ortaya çıkarken, duruşmanınbaşka ile nakli istenilmesi, büyük tepki çekti.

Haberler 05.11.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, boanma aamasndaki avukat ei 43 yandaki Müzeyyen Boyluyu 2 çocuunun gözü önünde, 14 kurunla öldüren 45 yandaki doktor Mesut Issnn arlatrlm ömür boyu hapis cezas istemiyle yarglanmasna devam edildi. Tutuklu sank Iss, cezaevinden Elaz Ruh Sal ve Hastalklar Hastanesine sevk edildii için durumada yer almad.

AVUKAT, DURUMANIN NAKLN TALEP ETT

Issnn avukat Kutbettin Odaba, müvekkilinin psikolojisinin bozuk olmas nedeniyle hastaneye yatrldn söyledi. Durumann nakli için dilekçe verdiini kaydeden Odaba, eldeki delilerin incelenmesine yönelik mahkemeye heyetinden süre talep etti.

DYARBAKIR BAROSUNDAN NAKL TALEBNE TEPK

Boylunun annesi Türkan Boylunun avukat, Diyarbakr Barosu Bakan Cihan Aydn, davann naklinin yaplmamas gerektiini belirterek, Bu cinayet Diyarbakrda ilendi. Bu nedenle Diyarbakr halknn tamamnn, adaletin veya adaletsizliin gerçekleip, gerçeklemediini görmeleri gerekir dedi.

DYARBAKIR-Diyarbakrda, boanma aamasndaki avukat ei Müzeyyen Boyluyu (43) 2 çocuunun gözü önünde, 14 kurunla öldüren doktor Mesut Issnn (45) arlatrlm ömür boyu hapis cezas istemiyle yarglanmasna devam edildi. Tutuklu sank Iss, cezaevinden Elaz Ruh Sal ve Hastalklar Hastanesine sevk edildii için durumada yer almad.

Diyarbakrda 19 Mays günü meydana gelen olayda, boanma aamasnda olan ve ayr yaayan avukat Müzeyyen Boylu ile doktor Mesut Iss, 2 çocuunun da gittii krete 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram nedeniyle düzenlenen etkinlie katld. çift, gösteriyi birlikte izledi. Müzeyyen Boylu, çocuklaryla birlikte Mesut Issnn otomobiline bindi. Otomobil, Diclekent Caddesine geldiinde, Boylu çocuklarn, birlikte zaman geçirmeleri için babalarna brakp araçtan indi. Hemen ardndan otomobilden inen Mesut Iss, arkasndan yürüdüü Müzeyyen Boyluya yannda bulundurduu ruhsatsz tabancayla kurun yadrd. Vücuduna 11 kurun isabet eden Boylu olay yerinde yaamn yitirirken, çocuklarn babasna brakan Iss ise polis merkezine gidip teslim oldu ve çkarld mahkemece tutukland.

Tutuklu sank Mesut Iss hakknda, Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde, tasarlayarak ve canavarca his ile öldürmek suçundan arlatrlm ömür boyu hapis cezas istemiyle dava açld. Mesut Issnn yarglanmasna, 2nci duruma ile devam edildi. Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl avukatlarnn yan sra Diyarbakr, çanakkale, Mula, Hakkari, Hatay, Isparta barolarndan da durumaya katlm oldu.

AVUKAT, DURUMANIN NAKLN TALEP ETT

Tutuklu bulunduu cezaevinden Elaz Ruh Sal ve Hastalklar Hastanesine sevk edildii için durumaya katlamayan Mesut Issnn avukat Kutbettin Odaba, müvekkilinin psikolojisinin bozuk olmas nedeniyle hastaneye yatrldn söyledi. Durumann nakli için dilekçe verdiini kaydeden Odaba, eldeki delilerin incelenmesine yönelik mahkemeye heyetinden süre talep etti.

DYARBAKIR BAROSUNDAN NAKL TALEBNE TEPK

Müzeyyen Boylunun annesi Türkan Boylunun avukat, Diyarbakr Barosu Bakan Cihan Aydn, davann naklinin yaplmamas gerektiini belirterek, Bu cinayet Diyarbakrda ilendi. Bu nedenle Diyarbakr halknn tamamnn, adaletin veya adaletsizliin gerçekleip, gerçeklemediini görmeleri gerekir dedi.

Durumada söz alan Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn avukat Turhan Baryank da Mesut Issnn tutukluluk halinin devamna karar verilmesi gerektiini kaydetti.

Mahkeme heyeti, sank Mesut Issnn tutukluluk halinin devamna, sonraki durumann 27 Ocak 2020de görülmesine karar verdi.

Ana Sayfaya Git