Rus heyetle bütün detaylar paylaşılıyor

RUSYA'nın Ankara Büyükelçisi Andey Karlov'un, Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesiyle ilgili saldırganın akraba ve arkadaş çevresinden bazı kişilerin ifadelerinin alındığı, bazı kişilerin de bilgisine başvurulduğu belirtilirken, soruşturma kapsamında şu ana kadar 11 kişi gözaltına alındı.

Haberler 22.12.2016 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rus Büyükelçi Karlovun öldürülmesiyle ilgili soruturma Ankara Cumhuriyet Basavcl Anayasal Düzene Kar lenen Suçlar Soruturma Bürosu ve saldrdan sonra Ankaraya gelen 18 kiilik Rus heyeti tarafndan ortak yürütülüyor. Olaydan sonra savclk, Altntan sosyal çevresini ve ilikilerini belirleyebilmek için aile ve yakn arkada çevresindekilerini gözaltna ald. Bu kiilerin ifadelerinde Altntan içine kapank bir kii olduu ve antisosyal kiilik bozukluunun olduunun deerlendirildii, bununla ilgili daha önce tedavi görüp görmedii ile ilgili de soruturmann sürdüü belirtildi.

17-25 ARALIKTAN SONRA FETÖDEN UZAKLATI

Saldran Altntan geçmiini incelemeye alan savclk, saldrda FETÖ balants olup olmadn aratryor. Altnta polis olmas konusunda yönlendiren kiinin gözaltnda bulunan days Hasan F. olduu, Hasan F.nin de daha önce FETÖ soruturmas kapsamnda gözaltna alnd ve mahkemece serbest brakld belirlendi. Ayrca polis okuluna girite, Altntaa FETÖ balants olduu gerekçesiyle meslekten men edilen kiilerin yardm ettii ortaya çkt. Polis okulunda yakn iliki kurduu kiilerden bazlarnn da FETÖ soruturmasnda gözaltna alnd belirtildi; ancak Altntan tam olarak örgütle organik bir ilikisi tespit edilemedi. 17-25 Aralktan sonra FETÖden uzaklat ve farkl dini gruplarn sohbetlerine de gittii belirlenen Altntan, FETÖ ile balantsnn tam olarak ne olduu soruturma sonunda ortaya çkacak.

SALDIRIDAN ÖNCE DU ALIP TEMZLK YAPMI

Altntan olaydan sonra yaplan üst aramasnda, biri tabancada olmak üzere 4 arjör bulundu. 70e yakn kurun skt belirlenen saldrgann, 14 Aralkta rezervasyon yaptrd otele olay günü giri yapt belirlendi. Önce Yenimahallede bulunan bir hastaneye giderek, rapor alan Altntan daha sonra emniyete gittii ve buradan da olaydan birkaç saat önce otele gittii anlald. Otele girerken spor kyafetli olduu tespit edilen Altntan, takm elbiseyi de saldrdan 3 gün önce satn ald ortaya çkt. Üzerinden 155 TL çkan Altntan, saldrdan önce du ald, kiisel temizlik yapt ve tra olduu anlald.

METRO SALDIRISINI SORUTURAN POLS AMR DE HEYETTE

Soruturmay yürüten savclk yetkilileri, yaplan her ilemin kamera ile kayt altna alnd ve Rus heyetle paylaldn belirtti. Adli Tptaki ilemlerin de Rus heyetle birlikte yapld ve gözaltna alnanlarn ifadelerine Rus heyetten polislerin de girdii belirtildi. Olay yerindeki incelemelerin ardndan hiçbir eye dokunulmad ve Rus heyetin incelemesinin ardndan delillerin kaldrld söylendi. Ayrca olay yeri krokisinin de heyete verildii ve yeni gelimelerin de paylalmaya devam edilecei belirtildi. Rus heyet içerisinde bulunan bir polis amirinin, 2010da Moskovada metroya yönelik düzenlenen bombal saldrnn soruturmasn yürüten kii olduu da örenildi.

Savclk yetkilileri, saldrgana ait telefonun ifresinin çözülmesi ve HTS kaytlarnn tespiti için çalmalarn sürdüünü, u ana kadar 11 kiinin gözaltna alndn ve soruturmann gidiatna göre gözalt saysnn deiebilecei belirtti.

Ana Sayfaya Git