Rüşvet operasyonu: 49 gözaltı

Mersin merkezli 8 ilde 'nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve rüşvet' suçu işleyenlere yönelik polis, operasyon düzenledi. 56 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Haberler 21.05.2022 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mersin Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ube Müdürlüü ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardndan nitelikli dolandrclk, resmi belgede sahtecilik ve rüvet suçlarnn ilendiini belirledi. Aralarnda kamu görevlilerinin de olduu 54 kiinin adresini tespit eden ekipler, savcln üpheliler hakknda yakalama karar çkarmasnn ardndan bu sabah operasyon düzenledi. Mersin Cumhuriyet Basavcl koordinesinde Mersin merkezli stanbul, Ankara, Konya, Adyaman, Mu, rnak ve Kahramanmarata 266 polisin katlmyla e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda, çok sayda üpheli gözaltna alnd.

Mersinde yakalanan üpheliler, salk kontrolünün ardndan emniyete götürüldü. Dier illerde gözaltna alnan üphelilerin ise ilemleri tamamlandktan sonra Mersine getirilecei bildirildi.

DUBLÖR KULLANARAK SAHTE SALIK RAPORU DÜZENLEMLER

Mersin merkezli 8 ilde nitelikli dolandrclk, resmi belgede sahtecilik ve rüvet suçu ileyenlere yönelik polis tarafndan yaplan operasyonda gözalt karar 56ya yükseldi. Operasyonda çok sayda sahte belge ve rapor ele geçirildi. üphelilerin 49u gözaltna alnrken, 7 kiinin yakalanmas için çalmalarn sürdüü bildirildi.

üphelilerin, kamuyu yüklü miktarda zarara urattklar tespit edildi. üphelilerin ayrca dublör kullanarak da sahte salk raporu düzenledikleri saptand. Emniyete götürülen üphelilerin ilemleri devam ediyor.

Ana Sayfaya Git