Rusya Başkanı Putin Türkiye açıklamasını yaptı

Rus ve Türk askerlerinin Ankara'daki görüşmelerine istinaden Rusya Devlet Başkanı Vlidamir Putin, Türkiye açıklamasını yaptı. Açıklamasında Putin, Suriye'de çatışma yaşanan sınırlar hakkında yeniden belirleneceğini belirtti.

Haberler 15.05.2017 - 19:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rus ve Türk askerlerinin Ankaradaki görümelerine istinaden Rusya Devlet Bakan Vlidamir Putin, Türkiye açklamasn yapt. Açklamasnda Putin, Suriyede çatma yaanan snrlar hakknda yeniden belirleneceini belirtti. Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin, çin ziyaretini deerlendirdii basn toplantsnda Rus ve Türk askerlerinin Ankaradaki görümelerinde Suriyede çatmaszlk bölgelerinin snrlarn konuacaklarn dile getirdi.

Rus lider, Görümeleri askeri düzeyde de sürdürmek lazm. Bunu Ankarada gerçekletireceiz. Rusya, Türkiye ve ran olarak biz Suriye taraf ile çatma alanlarnn somut snrlarndan bahsedeceiz. kinci olarak ise kim, nasl, nerede ve neyi kontrol edecek bunu ele alacaz ifadelerini kulland.

Nükleer ve füze testlerini kabul edemeyiz

Putin, Rusya Savunma Bakan Sergey oygunn Kuzey Korenin füze frlatmas hakknda bilgileri kendisine hemen verdiini kaydetti. Füzenin provokasyon etkisinin olmasna ramen Rusya için bir tehdit olmadn savunan Putin, denemenin çatmay arttracana inandn dile getirerek denemeyi knad.

Putin, u ifadeleri kulland:

Nükleer ve füze testlerini kabul edemeyiz. Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile diyaloguna geri dönmek lazm. Koreye gözda vermekten kaçnmal, bu problemlerin barçl çözümünü bulmaya çalmalyz.

Ayrca Rusya ile çin arasndaki ilikilere deinen Putin, Rusyann roket motorlarnn ürünlerinin çine sevk etmesi konusunun yan sra uzay sektöründe ibirliinin artrlmasn amaçlayacaklarn dile getirdi. -

Ana Sayfaya Git