Rüzgar facia yarattı!

Okul bahçesindeki ağaç fırtınadan devrildi. Bir öğrenci oldu, 3 öğrenci ile bir öğretmen yaralandı. Kepenek köyünde 65 yaşındaki kadın da fırtınadan devrilen ağaçın altında kalarak hayatını kaybetti.

Haberler 31.10.2017 - 08:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu merkeze bal Tekyol köyündeki ilk ve ortaokul örencilerinin eitim gördüü okulda, iddetli rüzgar nedeniyle devrilen kavak aac, örencilerle öretmenin üzerine dütü. Devrilen aacn altnda kalan ortaokul örencisi Eren Özkan yaamn yitirirken, 1 öretmen ile 3 örenci de yaraland. Hastaneye kaldrlan 4 yaraldan 1 örencinin de salk durumunun ar olduu bildirildi. Kepenek köyünde ise 65 yandaki kadn, bahçede çalrken üzerine düen aaç nedeniyle ezilerek hayatn kaybetti.

ÖRENCLER BAHçEDE KEN

Olay, dün öle saatlerinde, merkeze 13 kilometre uzaklktaki 800 nüfuslu ve 100 haneli Tekyol köyünde meydana geldi. 12 öretmenin görev yapt, 250 örencinin eitim- öretim gördüü Tekyol lk ve Orta Okulunun bahçesindeki kavak aac, iddetli rüzgar nedeniyle örencilerle öretmenin üzerine devrildi.

ÜZERLERNE AAç DEVRLD

Aacn altnda kalan ortaokul örencisi Eren Özkan, yaamn yitirdi. Olayda Frat Durmak isimli örenci ar yaralanrken, dier örenciler Abdullah Dindar ve Berfin Özdemir ise hafif yaraland. Öretmen Münir Koçlarn da hafif syrklarla aacn altndan kurtulduu belirtildi.

BR ÖRENC HAYATINI KAYBETT

Yaral örencilerle öretmen, okula çarlan ambulanslarla Mu Devlet Hastanesine kaldrld. Köy Muhtar Mehmetcan Kurtolu, olayla ilgili Okulun bahçesinde ve darsnda çok sayda kavak aac var. Öle arasna çkan çocuklarn üzerine aaç devriliyor. Bir örencimiz, hayatn kaybetti. çocuklardan birinin durumu ar. Dier örenciler ve öretmen hafif yaral dedi.

Okuldaki olay örenen veliler ve öretmenler, yarallarn bulunduu hastaneye giderken, okul, öleden sonra tatil edildi. Olayla ilgili soruturma balatld.

VALDEN AçIKLAMA GELD

Bitlis Valisi Aziz Yldrm, okula giderek incelemelerde bulundu. Yldrm, gazetecilere, okul bahçesindeki çürümü aaçlardan birinin aniden çkan frtna sonucunda kökünden krlarak örencilerin üzerine dütüünü söyledi.

Olayda bir örencinin hayatn kaybettiini, 5 örenci ile bir öretmenin yaralandn belirten Yldrm, öyle konutu:

Örencilerimizden 2sinin durumu ar. Doktorlarmz elinden gelen çabay gösteriyor. Bölgede çok kavak aac var ve çou eski. Bunlarn zaman zaman kontrol edilmesi ve çürümü aaçlarn mutlaka kesilerek ortadan kaldrlmas gerekiyor. Orman letme Müdürlüü ile bu aaçlar keseceiz. Bu kazay önleyemedik. Cumhuriyet Savclmz gerekeni yapyor. dari yönden soruturmamz balattk. Bu tür hadiselerin yaanmamas için bütün tedbirleri alacaz. Bu tür tehlike oluturulabilecei düünülen aaçlarn tamam kesilecek. Yerine daha güzel ve nitelikli aaçlar dikeceiz. Yldrm, daha sonra Mu Devlet Hastanesine kaldrlan yarallar ziyaret etti. Jandarma ekipleri de okul bahçesinde incelemelerde bulundu.

BR ÖLÜM HABER DE KEPENEK KÖYÜNDEN

Bu faciadan ksa bir süre sonra merkez Kepenek Köyünden de ac haber geldi. Köyde yaayan 65 yandaki Remziye Aknt, evinin bahçesinde çalrken saat 10.30 sralarnda iddetli rüzgarda devrilen aacn altnda kalarak yaamn yitirdi. Akntnn cenazesi, Mu Devlet Hastanesi morguna kaldrld. 2si kz 6 çocuk annesi Remziye Aknt, otopsinin ardndan köyünde topraa verilecek.

GÜNEYDOU YAI BEKLYOR

Güneydou Anadolu Bölgesinde yarn ve cumartesi günü saanak yan etkili olmas bekleniyor.

Meteoroloji yetkililerinin verdii bilgiye göre, Gaziantepte iki hafta boyunca düen scaklk 18 dereceye kadar geriledi. Yarn saanak yamurun beklendii kentte, hafta boyu çok bulutlu bir hava bekleniyor. Gece scaklnn 6 dereceye kadar inecei kentte, cumartesi günü de saanak yan düecei öngörülüyor.

Bölgenin en scak kenti olan anlurfada ise geçen haftaya göre 7 derece birden düen scakln hafta boyu 20 derece ortalamalarnda geçecei tahmin ediliyor. Hafta boyunca günein kendini göstermeyecei ehirde, yarn ve cumartesi günü ise saanak yamur bekleniyor.

Adyamanda da termometreler bu hafta en düük 17 dereceyi gösterecek. Rüzgarn etkili olaca kentte, en düük scakln gece saatlerinde 8 dereceye kadar inmesi tahmin ediliyor. Bölgeye göre nispeten daha lk bir havann etkili olduu Kiliste de yarn ve cumartesi günü saanak ya bekleniyor.

Ana Sayfaya Git