Sınır bölgeleri istimlak edilsin

Mardin'in Suriye sınırındaki Nusaybin ilçesinde hayat normale dönerken, özellikle sınıra yakın yerleşim yerinde bulunan vatandaşların tedirginliği sürüyor. Buralarda ikamet eden vatandaşlar, evlerinin istimlak edilmesini istiyor.

Haberler 22.10.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin Suriyede Fratn dousunda yürüttüü Bar Pnar Harektna, ABD ile varlan uzlama çerçevesinde 5 gün ara vermesiyle birlikte, bölgede sessizlik hkim oldu.

çatmalarn youn olarak yaand anlurfann Akçakale ilçesi karsndaki Tel Abyad ile Ceylanpnar karsndaki Resulayn ilçelerinde silah sesleri susarken, tek tarafl saldrlarn yapld Mardin snr hattnda da bir sessizlik var.

Mardinin Suriye snrndaki Nusaybin ilçesinde hayat normale dönerken, özellikle snra yakn yerleim yerinde bulunan vatandalarn tedirginlii sürüyor.

çocuklarnn korkudan eve dönemediini belirten vatandalar, özellikle snra yakn evlerin istimlak edilmesini istiyor.

Can güvenliimiz yok

Evinin snra yakn olduunu ve saldrlar nedeniyle korku içinde yaadklarn kaydeden Mehmet Beir Aktulun, özellikle çocuklarnn korkudan artk uyuyamadn söyledi.

Snra yakn olan evlerimizin bir an önce devlet tarafndan istimlak edilmesini istiyoruz. diyen Aktulun, çünkü orada can güvenliimiz yok. dedi.

Aktulun, Snra yakn evlerin hepsi snra ya 100 metre ya da 200 metre mesafededir. Oradan gelen kurunlar direk bizim evlere deiyor. O yüzden orada can güvenliimiz yok. Orada bir can kayb yaanmadan devlet tarafndan istimlak edilmesini istiyoruz. Bir can kayb olduktan sonra eve ne yaparz. dedi.

Nusaybin; darbe üstüne darbe yedi

Nusaybinin çukur siyasetinden darbe aldn kaydeden Aktulun, Suriye harekt nedeniyle yeni bir darbe daha yediini söyledi. Hem vatandalarn hem de esnafn perian olduunu aktaran Aktulun, u an ne yapacan bilemediini belirtti.

Esnaf perian haldedir

Aktulun, Esnaf perian haldedir, ne yapacaklarn bilmiyor. Bir sürü kredi kart ve çek borçlar var. Esnafn itibarnn krlmamas için devletin gerekeni yapmas lazm. Yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmasn istiyoruz. diye konutu.

çocuklar korkudan uyuyamyor

Nusaybine yaplan saldrlarda en çok çocuklarn etkilendiinin altn çizen Aktulun, çocuklarnn sabaha kadar uyuyamadn söyledi. Aktulun, Snra yakn olduumuz için çocuklarmz çok korkuyor. Snra çok yaknz, bu yüzden evlerimizi brakp baka mahallere gitmiiz. Gücü olan ilçe dna tanyor, olmayanlar da akrabalarna snyor. O yönden devletten snra yakn evleri istimlak etmesini istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git