Sınır ötesi operasyon!

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Kani Rash bölgelerine düzenlenen hava destekli operasyonlarda 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberler 17.03.2018 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerince, Irakn kuzeyindeki Hakurk ve Kani Rash bölgelerine düzenlenen hava destekli operasyonlarda 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, 3üncü Piyade Tümeni Komutanlnca Irak kuzeyindeki Hakurk ve Kani Rash bölgesine operasyon düzenlendi.

Yaklak 10-15 kilometre derinlie varan bölgelerde yürütülen operasyonlarda, biri betondan yaplan birçok snak tespit edildi.

OPERASYON KAPSAMI

Operasyon kapsamnda gerçekletirilen arama ve tarama faaliyetinde antitank füzesi konkurs, RPG-7 roketatar, doçka ar makinal tüfek, BKC makinal tüfek, kalanikof, M-16 piyade tüfei olmak üzere çok sayda silah ile çNRA, roketatar ve hafif silah mühimmatlar, el yapm patlayc yapmnda kullanlan malzemeler, yaam malzemeleri ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Bölgenin yaklak 2 bin 500 metre yükseklikteki dalk, kayalk arazi kesimlerinde, hava destekli devam eden operasyonlarda toplam 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Ana Sayfaya Git