Sınırdaki illerde eğitime 5 gün ara

Şırnak, Mardin ve Şanılurfa valilikleri; sınır boyundaki ilçelerde eğitim ve öğretime 5 gün ara verildiğini duyurdu.

Haberler 21.10.2019 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Valiliinden yaplan yazl açklamada, dil, Cizre ve Silopi ilçelerine bal, Suriye snr hattnda bulunan toplam 55 köyde eitime 5 gün ara verildii bildirilirken, Mardin Valiliince Nusaybin, Kzltepe ve Artuklu ilçelerindeki Suriye snr hattnda bulunan 156 köyde, anlurfann da Akçakale ve Ceylanpnar ilçelerinin tamamnda, Suruç ve Birecik ilçelerinde ise snra yakn bölgelerdeki okullarda eitime 5 gün süreyle ara verildi.

HABER MERKEZ

rnak, Mardin ve anlrfann baz ilçe ve köylerinde eitime 5 gün süreyle ara verildi.

Türk Silahl Kuvvetlerinin Suriyenin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAa yönelik sürdüü Bar Pnar Harekatnn güvenlik önlemleri kapsamnda rnakn dil, Cizre ve Silopi ilçelerinin Suriye snr hattnda bulunan 55 köyünde eitime 5 gün ara verildii bildirildi.

IRNAKIN DL, CZRE VE SLOP

Valilikten yaplan yazl açklamada, 9 Ekim 2019 tarihinde balayan ve baarl bir ekilde devam eden Bar Pnar Harekat kapsamnda rnak ilimize bal dil, Cizre ve Silopi ilçelerimizde bulunan Suriye snrndaki 55 köydeki okullarmzda 21 Ekim tarihinden itibaren 5 gün süre ile eitim ve öretime ara verilmesi uygun görülmütür denildi.

NUSAYBN, KIZILTEPE- ARTUKLU

Buarada, Mardin Valiliince de benzer karar Nusaybin, Kzltepe ve Artuklu ilçelerindeki Suriye snr hattnda bulunan 156 köy için alnd. Valilikten yaplan yazl açklamada, Mardin ilimiz Nusaybin ilçesindeki tüm okullarmz ile Artuklu ve Kzltepe ilçelerinin Suriye snrna yakn yerleim yerlerindeki toplam 156 okulumuzda 21-25 Ekim 2019 tarihlerinde 5 gün süre ile eitime ara verilmitir denildi.

AKçAKALE, CEYLANPINAR, SURUç

Öte yandan, anlurfa Valilii, Akçakale ve Ceylanpnar ilçelerinin tamamnda, Suruç ve Birecik ilçelerinde ise snra yakn bölgelerdeki okullarda eitime ilikin de 5 gün süreyle ara verildiini duyurdu. Valilikten yaplan yazl açklamada, snr ilçelerindeki Akçakale ve Ceylanpnar ilçelerindeki tüm okullarda, Suruç ve Birecik ilçelerinde ise snra yakn bölgelerdeki okullarda, 21-25 Ekimde 5 gün eitime ara verildii duyuruldu. Ayn ilçelerde daha önce de eitime 7 gün ara verilmiti.

Ana Sayfaya Git