Sızmada kod sistematiği

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün, TSK'ye sızmak için askeri okul mülakatlarında örgütsel "kod sistematiğinde" verilen aday numaralarının 2. ve 3. hanelerindeki rakamların toplamının 9, 10, 11 ve 12 olan şahısların terör örgütü mensubu oldukları ve bu şekilde yüksek puan aldıkları tespit edildi.

Haberler 22.10.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) TSK yaplanmasna yönelik yürütülen soruturmada, itirafç beyan dorultusunda yaplan aratrma sonucuna göre, örgütün TSKye szmak için askeri okul mülakatlarnda örgütsel kod sistematiinde verilen aday numaralarnn 2. ve 3. hanelerindeki rakamlarn toplamnn 9, 10, 11 ve 12 olan ahslarn terör örgütü mensubu ahslar olduu tespit edildi ve bu yöntemle örgüt mensuplarna yüksek not verilerek TSKye szmalarnn saland ortaya çkt.

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖnün TSK yaplanmasna yönelik yürütülen soruturma kapsamnda alnan bir itirafç beyan ve yaplan inceleme sonucuna göre örgütün TSKye kendi mensuplarn szdrdna ilikin yeni bir metodu daha aça çkarld.

tirafç askeri ahsn ifadesinde göre, 2013 ylnda Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu personel almlarna ilikin olarak mülakat komisyonunda görev yaptn, sistematik belirlenen aday numaralardan terör örgütü mensubu adaylarn örgüt mensubu komisyon üyelerinin tandn, bunun da aday numaralarnn ve kimlik numaralarnn belirli hanelerdeki rakamlarn toplamndan örgütsel bir kod sistematiinin belirlenmesi yoluyla olduunu söyledi.

- 43 üpheli tespit edildi

Kendisine, örgütsel kod sistematiini örgütte kendisinden sorumlu sözde sivil imamn verdiini, mülakata giren terör örgütü mensubu adaylara yüksek, dierlerine düük not verilerek örgüt mensuplarnn askeri okullara szmalarnn salandn anlatan itirafç asker üpheli, 2013 ylnda mülakata girenlere ilikin örgütsel kod sistematiinin verilen aday numaralarnn 2. ve 3. hanelerindeki rakamlarn toplamnn 9, 10, 11 ve 12. olan ahslarn terör örgütü mensubu ahslar olduunu belirtti.

Bu ifade dorultusunda harekete geçen savclk, Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Bakanlnca Kriptoloji uzmanlarna bilirkii raporu hazrlatt.

Söz konusu raporda, aday numaralarnn 2. ve 3. basamaklarndaki rakamlarn say deerlerinin toplanmasyla elde edilen deerin rastgele datlmadnn hipotez testiyle tespit edildii belirtilerek, 2013 ylnda yaplan her iki mülakat için belirtilen örgütsel formüle uyan ve mülakat geçenlerin tüm mülakat geçenlere göre orann yüzde 97,70 olduu, sonuç olarak 2013 ylnda belirtilen oranda terör örgütü mensubunun Deniz Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okuluna szdrld tespit edilmitir denildi.

Savclk tarafndan, soruturma kapsamnda 2013 yl mülakat komisyonunda görev alan, kendilerinden sorumlu sivil sözde imamlarn talimatyla örgüt mensubu adaylarn askeri okullara szmalarn salayan, haklarnda örgüt mensubu olduklar yönünde itirafç beyan olan ve tamam meslekten ihraç edilen/emekli 7si albay, 9u yarbay, 9u binba, 13ü yüzba, 2si üstemen, 3ü astsubay olmak üzere 43 askeri personel hakknda terör örgütüne üye olmak, kamu kurumu zararna dolandrclk, bakalarna çkar salamak amacyla nüfuzunu kötüye kullanmak ve sahte belge düzenlemek suçlarndan 18 Ekimde gözalt karar verildi.

- Yakalanan 2 üpheli de kabul etti

Gözalt kararn uygulamak için Emniyet Genel Müdürlüü KOM Daire Bakanl koordinesinde stanbul Emniyet Müdürlüü Mali Suçlarla ube Müdürlüü ekiplerince yaplan e zamanl operasyonda u ana kadar 20 kii yakalanarak ilemleri yapld. Dier üphelileri arama çalmas ise sürüyor.

Yakalanan eski 2 subayn etkin pimanlk hükümlerinden yaralanarak itirafç olduklar belirtildi. Bu iki üphelinin beyanlarna göre, söz konusu aday numaralarndaki kod sisteminin doru olduunu ve aday numaras uyan ahslarn örgüt mensubu olduklarn, örgüt mensubu olan ahslarn baarl saylmasn, dierlerinin ise elenmesi yönünde örgütten talimat geldiini de itiraf ettikleri örenildi.

Ana Sayfaya Git