Sağlık el değiştirdi?

İl Sağlık Müdürü Sait Avar bulunduğu görevinden alınarak yerine Elazığ İl Sağlık Müdür Yardımcı Cihan Tekin getirildi.

Haberler 27.11.2019 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Salk Müdürü Mehmet Sait Avar, 8 yldr sürdürdüü görevinden istifa ettiini sosyal medya araclyla duyurdu. Ancak Avarn Salk Bakanlnca görevinden alnd iddia edildi. Avardan boalan l Salk Müdürlüü görevine, Elaz l Salk Müdür Yardmcs Cihan Tekin atand..

Göreve geldikten sonra tartmal icraatlara imza atan Avar, Salktaki el deiikliini, dün kendisine ait sosyal medya hesabndan istifa haberini kamuoyuyla paylamasyla duyurdu. stifasna ilikin herhangi bir bilgiye yer vermeyen Avarn hakknda yürütülen soruturmalar nedeniyle bakanlkça görevden alnd ileri sürüldü.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Hastanelerde yaanan skandallarn ardndan önce görev yeri deitirilen ve daha sonra tekrar l Salk Müdürü olan Avar, sessiz sedasz dün sosyal medya hesabndan Saygdeer Diyarbakr halk için sekiz yl akn bir süredir yürüttüüm Diyarbakr l Salk Müdürlüü görevimden bugün itibari ile istifa etmi bulunmaktaym. Bana bugüne dek destek olan aileme, çalma arkadalarma ve dostlarma teekkür ediyorum mesajn paylat.

DYALZ SKANDALININ ARDINDAN STFA ETT

Son olarak Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde diyaliz hastalarnn tedavi gördüü bölümün içler acs halinin basna yansmasnn ardndan sosyal medya hesabnda skandala ilikin görüntüleri paylaan kiilere yönelik sitemde bulunmas dikkati çeken Avarn bu olayn hemen ertesinde istifa etmesi ise kafalarda kuku uyandrd.

HASTANELERDEK OLAYLARDAN SONRA SORUTURULUYORDU

Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesindeki bebek ölümleri ve Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesindeki tahtakurusu basmas Diyarbakr kamuoyunda infial yaratmt. CMERe yaplan ikayetler sonras salk bakanl tarafndan Avar hakknda soruturma balatlmt. Müfettilerin soruturmasnda görevden alnmas gerektii yönündeki görüü sonras Avarn görevden alnd iddia edildi.

AVANIN YERNE TEKN ATANDI

Öte yandan, Avarn görevden alnmasndan sonra Salk bakanl boalan makama Elaz l Salk Müdürü Cihan Tekini atad. Uzun yllar Mulak l Salk Müdürlüü görevinde bulunan Tekinin özgeçmii öyle.

1971 ylnda Elazda dodu. lk ve Orta örenimimi Almanyada bitirdikten sonra Elazda liseyi bitirip Frat Üniversitesine balad.1996 ylnda Elaz Frat Üniversitesi Tp Fakültesinden mezun oldu.1996-1997 yllar arasnda Konya linde sonraki yllarda Elaz linde deiik salk kurumlarnda görev ald. 2007 ylnda Elaz l Salk Müdür Yardmcs olarak göreve balad. Mart 2010 Elaz Karakoçan Depremindeki baarl çalmalarmdan dolay Salk Bakan tarafndan taltif edilerek Nisan 2010 tarihinde Bingöl l Salk Müdürü olarak atand. 12 Ocak 2012 tarihinde Mula l salk Müdürlüü görevinde bulundu, bir ödnem bu görevde bulunduktan sonra Elaza l salk Müdür Yardmcs olarak, atand.

Ana Sayfaya Git