Sağlık sorunu olanlara kesintisiz elektrik

Elektrik dağıtım şirketlerinin, sağlık sorunları sebebiyle kesintisiz elektriğe ihtiyaçları olan vatandaşlara sürekli hizmet sağladığı belirtildi.

Haberler 19.03.2017 - 12:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elektrik Datm Hizmetleri Derneinden (ELDER) yaplan açklamada, planl bakm onarm ya da arzadan kaynaklanan elektrik kesintilerinden etkilenmemek için salk sorunlarn belgeleyen kullanclarn kesintisiz elektrik hizmetine eriebildii ifade edildi.

Buna göre, Türkiyenin fark yerlerinde hizmet veren elektrik datm irketleri sürekli enerji salayabilmek için farkl uygulamalara yer veriyor.

Dou Anadolu Bölgesinde Aras Elektrik Datm Anonim irketi (Aras EDA), hastalara jeneratör destei verirken, Osmangazi Elektrik Datm A (OEDA) Afyon, Bilecik Eskiehir, Kütahya ve Uakta talep olmas durumunda kesintisiz elektrik hizmeti salyor.

Sakarya Elektrik Datm A (SEDA) de diyaliz destek ünitesi, solunum cihaz ya da benzer mahiyette yaam destek cihazlarna baml olanlarn SEDA Müteri Hizmetleri Merkezlerine yazl bavurmalar halinde borçlarndan dolay elektriklerinin kesilmemesini salyor. Ayrca planl kesintilerde bu hastalara 48 saat önceden bilgi veriliyor.

Bakent EDA ve Toroslar EDAtan Hasta Var projesi

Bakent Elektrik Datm A (Bakent EDA) ve Akdeniz Bölgesinde faaliyet gösteren Toroslar EDA, Hasta Var projesi ile il salk müdürlükleri araclyla irketlere bavuran hastalarn kesintisiz elektrikten faydalanmasn amaçlyor. Trafo merkezi ile SCADA sistemi arasnda entegrasyonu gerçekletiren söz konusu datm irketleri, hastalarn elektrik kesintilerinden en az seviyede etkilenmelerini hedefliyor.

Adyaman ve Kahramanmara kapsayan datm bölgesinde elektrik enerjisinin datm faaliyetlerini yürüten AKEDA Elektrik Perakende Sat A (AKEDA) sürekli elektrie ihtiyac olan ve bunu belgeleyenleri kayt altna alyor. irket gerekli durumlarda kaytl hastalara jeneratör hizmeti salyor.

Malatya, Tunceli, Bingöl ve Elazda elektrik datm ve perakende hizmeti veren Frat EDA ise krmz kod çalmas uyguluyor. Bu uygulamada salk durumunu belirten vatandalara saha ekibi öncelik veriyor.

stanbul Avrupa Yakasna elektrik datm hizmeti veren Boaziçi Elektrik Datm A (BEDA) ise diyaliz destek ünitesi, solunum cihaz gibi yaam destek cihazlarna baml tüketicilerin, raporlar ve ikametgah adresleri ile irkete müracaat ettiklerinde bu kiilere ayrcalk tanyor. BEDA ayrca planl kesintileri 48 saat öncesinden kaytl abonelere bildiriyor.

Ana Sayfaya Git