Sağlıkçılar; Sağlık Çok Sağlıksız

Milletvekilleri Ensarioğlu ve Bal'ın katıldığı "Sağlık İstişare" toplantısında, Sağlık sen Başkanı Nurhak, Diyarbakır'da sağlık sorunlarının büyük olduğunu belirterek, "Halkımız nefes alacak durumda değil. Sağlık çok sağlıksız" dedi.

Haberler 04.03.2018 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Söz Haberin son günlerde gündeme getirdii Diyarbakrdaki Salk Kurumlarnda, özellikle idari yönde yaanan skandal keyfiyet ve kayrmalar, dün Diyarbakrda Salk Senin, düzenledii Salk stiare toplantsna damgasn vurdu.

SALIK-SEN Diyarbakr ubesince birlikte güçlüyüz sloganyla sendikaya üyelerine yönelik bir otelde stiare Toplants düzenlendi.

Toplantya, Ensariolunun yan sra AK Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolu ve Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakr l Bakan Serdar Budak, SALIK-SEN Diyarbakr ube Bakan Nurhak Ensariolu, Diyarbakr ile çevre il ve ilçelerde görevli salk çalanlar katld.

Kahvalt sonras düzenlenen toplantnn açlnda konuan SALIK-SEN Diyarbakr ube Bakan Nurhak Ensariolu, Afrindeki Zeytin Dal Operasyonunda ehit olan askerlere rahmet, yaknlarna sabr diledi.

LMZN SALIK SORUNLARI BÜYÜKTÜR

Ensariolu, sendika olarak iki krmz çizgilerinin olduunu belirterek, Biri çalanlarmzn sosyal ve ekonomik haklar ve huzurlu ortamdr. kincisi ise halkmzn iyi bir ekilde salk hizmeti almasdr. Biz bu konuda üzerimize düen görevi laykyla yerine getirmek için elimizden gelen çabay göstereceiz. Zaman zaman deerli milletvekillerimizle görüüyoruz. Onlarda bize destektirler. Maalesef görünen odur ki gerek binalarn yetersizlii gerekse baz idarecilerin çalanlarmzn üzerinde uygulad mobbingi kabul etmeyiz. Bu durumun karsnda duracaz.

DARECLER MOBNG UYGULUYORLAR

Diyarbakrn sorunu hepimizin sorunu. Bu sorunlar çözmek için vekillerimizle ve sivil toplum kurulularyla, bakanlarmzla, babakanmzla ve gerekirse cumhurbakanmzla da görüürüz. Bunun destekçileri de sayn vekillerimizdir. Malumunuz ilimizin salk sorunlar büyüktür. Nerdeyse çalanlarmz ve halkmz nefes alacak durumda deildir. Ama inanyorum ki inallah ilerleyen süreçte bu nefessizlik biran önce bitecek ve çalanlarmz daha güzel bir ortamda hizmet sunabilecek ve halkmzda daha güzel bir hizmet alabilme noktasnda inallah hayrl hizmetler nasip olur dedi.

Daha sonra konuan AK Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolu, kentteki salk sorunlarnn çözümü için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

DYARBAKIRDA DA EHR HASTANES HALE EDLYOR

Diyarbakra ehir hastanesi yaplaca müjdesini veren Ensariolu, öyle konutu:

Sendika yöneticilerimizle sürekli görüüyoruz ve istiare halindeyiz. Diyarbakrdaki salk sorunlarn gerek fiziki anlamda ve gerekse de idari anlamdaki sorunlar sürekli istiare ediyoruz. çözüm bulmak için her türlü çabay sarf ediyoruz. Buna ramen çözülememi sorunlar var, onlar da biliyoruz. nallah bunlarn çözümüyle ilgili elimizden gelen tüm gayretleri sarf edeceiz. çünkü salkta taviz veremeyiz. Eitimden taviz veremeyiz. AK Parti iktidara geldii ilk günden beri, Diyarbakrdan bahsedecek olursak, cumhuriyet tarihi boyunca yaplm derslik saysn neredeyse ikiye katlayacak ekilde okul yaptk. Yine fiziki anlamda salkta çok ciddi devrim niteliinde reformlar yapld. Geçmite biz Avrupaya bu anlamda gpta ile bakardk. Ama inann bugün bizim salk politikamz salkta yaplan reformlar sayesinde Avrupay her anlamda solladk diyebiliriz. Bugün ehir hastaneleri dünyann hiçbir yerinde yok. Diyarbakrda da ehir hastanesi ihale ediliyor. Bu yl inallah ihalesi tamamlanacak.

Ana Sayfaya Git