Sağlıkta şiddet dinmiyor!

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet devam ediyor. Sağlık örgütleri, şiddetin kaynağını üretilen politikalardan kaynaklı olduğunu düşünüyor.

Haberler 18.01.2020 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk alannda yaanan sorunlara her gün yenisi ekleniyor. Salk alannda yaanan sorunlarn banda sevkler, acil servislerde yaanan younluk, salkta iddet geliyor. Diyarbakr Tabip Odas, Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES), Diyarbakr Di Hekimleri Odas ve Sosyal Hizmet Uzmanlar Dernei (SHU-DER) Diyarbakr ubesi, salk alannda yaanan sorunlara ilikin Diyarbakr Tabip Odasnda ortak açklama yapt. Açklamay Diyarbakr Tabip Odas Bakan Dr. Mehmet erif Demir okudu.

DEMR: SALIKTA DDETN ÖNÜNDE DURULMADI

Ülkede iddetin kol gezdiini, salk çalanlarnn her gün iddete maruz kaldn belirten Mehmet erif Demir, yaamn her annda iddeti besleyen, neredeyse kutsayan bir iklimin hakim olduunu söyledi. darecilerin salkta iddeti önce inkar ettiini ardndan iddetin maduru hekimleri ve salk çalanlarn suçladn hatrlatan Demir, Salk hizmeti sunarken iddete urayan, öldürülen, bçaklanan, kafasnda mermer krlan, tekmelere maruz kalan, küfür ve hakaret edilen hekimlerin ve salk çalanlarnn arkasndan timsah gözyalar döktüler. Örnein gittii Aile Sal Merkezinde, olmayan hastaya ilaç yazlmasn, saptanmayan hastala tedavi uygulanmasn, gerekmeyen raporun verilmesini, istedii her ilacn reçete edilmesini istemekle kalmayp usulsüz ve etik d talebinin karlanmamas durumunda iddete bavuran binlerce insan, sradan bir kavgaya, karlkl darba karm gibi muamele gördü diye konutu.

120 MLYON K ACL SERVSLERE GTT

Demir, salk alannda yaanan sorunlara da eindi. Bu sorunlarn banda hastanelerdeki hasta younluu geliyor. 80 milyon nüfuslu ülkede 120 milyon kiinin acil servislere gittiini hatrlatan Demir, Yanl kurgulanm bu sitemde kendi hastasnn ve yaknlarnn beklentileri karlanmad anda acil servisleri sava alanna çeviren, acil servis içerisinde cinayet ileyebilen, salk çalanlarnn yan sra sedyede yatan baka hastalarn bile ölümüne yol açan bir cinnet ortam sradanlat. Ne bir Aile Sal Merkezinde ne de herhangi bir hastane ortamnda sözel ya da fiili iddete hiç kimsenin kalkamayaca, iddete sfr tolerans gösterileceine dair caydrc, sonuç alc ve somut admlarn atlmas artk zorunluluktur dedi.

Ana Sayfaya Git