Sağlam: Siyasi partiler yeni bir söylemle milletin gerçek sorunlarına eğilmeli

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, yerel seçimlerin sonuçlarına ilişkin, siyasi partiler ve temsilcilerinin yeni bir dil ve söylemle milletin gerçek sorunlarına eğilmeleri gerektiğini söyledi.

Haberler 04.04.2019 - 01:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan shak Salam, 31 Mart Pazar günü yaplan Mahalli dareler Genel Seçimlerinin sonuçlarna ilikin bir mesaj yaymlad.

Vatandalarn, yüksek bir katlm oranyla önümüzdeki 5 yl için yerel yöneticilerini seçmek üzere tercihini yaptn belirten Salam, seçim sonuçlarnn millete, memlekete ve slam ümmetine hayrlar getirmesini temenni etti.

Seçimlerin gayesinin, halkn özgür iradesinin tezahür etmesi olduunu ifade eden Salam, Bu irade; var olan yönetimlerin toplumun ihtiyaçlar dorultusunda güven tazelemesi veya deitirilmesi eklinde sonuç dourmaktadr. Bu nedenle bütün partiler seçimlerin sonuçlarn doru okumak ve halkn verdii mesaj net bir ekilde anlamak durumundadr. dedi.

Adil ve effaf bir ekilde bu süreç yürütülmelidir

Salam, Millet tercihini ve görevini yapmtr. Milletin tercihinin sandktan olduu gibi çkmas, herhangi bir deiiklie uratlmamas, ilgili bütün kurum ve ahslarn sorumluluudur. Sonuçlara ilikin itirazlarn nasl yaplaca ve sonuçlandrlacann kurallar bellidir. Adil ve effaf bir ekilde bu süreç yürütülmelidir. Bata yaran adaylar ve partileri olmak üzere herkes sonuçlar kabullenmeli ve halkn iradesine sayg göstermelidir. ifadelerini kulland.

Milletimiz, temsilcisi olmaya aday olanlardan daha olgun davrand

Her seçim öncesinde tartmalarn, ayrlklarn, farkllklarn, birliktelik ve ittifaklarn olmasnn tabii bir durum olduunu vurgulayan Salam, Ancak fazladan birkaç oy veya sandalye almak için gerginlik çkarlmas, milletin fertlerinin birbirine kar kkrtlmas kabul edilemez bir durumdur. Maalesef bu gerginlikler birkaç yerde kan akmasna, ölümle sonuçlanan olaylara sebebiyet vermitir. Bir ksm siyaset erbabnn ve baz adaylarn ortam gerecek tavrlarna ramen bu müessif olaylarn çok yaygn olmamas, bir iki istisnai olay dnda seçimlerin nispeten sakin geçmi olmas milletimizin, temsilcisi olmaya aday olanlardan daha olgun davrandn göstermitir. deerlendirmesinde bulundu.

Siyasi partilerin ve temsilcilerinin yeni bir dil ve söylem ile milletin gerçek sorunlarna eilmeleri gerekir

Seçimler tamamlanm, yeni bir dönem ve süreç balamtr. diyen Salam, u çarda bulundu:

Siyasi partilerin ve temsilcilerinin de yeni bir dil ve söylem ile milletin gerçek sorunlarna eilmeleri gerekir. Siyasi partilerin topluma kar en önemli sorumluluklar toplumsal sorunlarda çözümün parças olmak, tkanklklar açmak ve genel maslahata uygun siyaset üretmektir. ktidarn yapmas gereken, çözüm bekleyen ylm sorunlara el atmasdr. Muhalefet ise mevcut sorunlara kendi çözümlerini kamuoyu ile paylamal, yanl yaptnda iktidara bask yaparak doruya yönlendirmelidir. Yerel yönetimlerde milletten yetki alanlar köy, belde ve ehirlerinin en doru biçimde yönetilmesine odaklanmaldr. Bütün siyasi partileri ve seçilmi kiileri bu hassasiyet ve sorumluluk bilinci ile hareket etmeye çaryoruz.

Ana Sayfaya Git