Sabotaj uzmanları Duhok'ta vuruldu!

MİT'in, terör örgütü tarafından Irak’tan Türkiye’ye gönderilmek istenen el yapımı patlayıcıları imal ettiklerini belirleyerek takibe aldığı Barış Soydan ve Emrah Yıldızer adlı iki örgüt üyesi, Duhok kırsalında etkisiz hale getirildi.

Haberler 17.07.2021 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyinde, eylem için Türkiyeye patlayc madde göndermeye çalan PKKl teröristler Emrah Yldzer ve Bar Soydan, Milli stihbarat Tekilat (MT) operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, terörü kaynanda yok etme prensibi ile terörle mücadelede hedef odakl çalmalara younlaan MT, örgüt kadrolarn snr ötesinde etkisiz hale getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, örgütün sözde üst yönetimi tarafndan metropollerde sansasyonel eylem gerçekletirilmesi talimat dorultusunda, Dewran Gilidax kod adl Emrah Yldzer ve Andok Oramar kod adl Bar Soydann hazrlk içinde olduu tespit edildi. Yerel istihbarat a sayesinde yerleri belirlenen 2 terörist, anbean takip edilerek, operasyon için uygun art ve koullarn olumas beklendi. 2 terörist, 4 Nisanda, ürettikleri patlayclar Türkiyeye göndermeye çaltklar srada Irakn kuzeyindeki Duhok krsalnda, beraberlerinde hazrladklar patlayclarla birlikte hava harekatyla etkisiz hale getirildi.

METROPOLLERDE EYLEM TALMATI

MTin sözde üst düzey PKK yöneticilerine yönelik gerçekletirdii operasyonlar nedeniyle PKKnn sözde komuta kademesi ile eylemci kadrolar arasnda büyük irtibat sknts yaanyor. Operasyonlar nedeniyle saklanmak zorunda kalan üst düzey örgüt mensuplar, kadrolar üzerinde hakimiyetini gün geçtikçe kaybediyor. Irakta örgütün yaad lojistik sknts, kadrolarda kopmaya neden olduu gibi örgütü eylem yapamaz hale getirdi. Kadrolar üzerindeki nüfuzunu korumak isteyen ancak güvenli maaralar dna adm atamayan üst düzey örgüt mensuplarnn, örgüt varlnn devam ettiini kantlamak amacyla metropollerde eylem yaplmas talimat verdii belirtildi. Teröristler Emrah Yldzer ve Bar Soydann ürettii patlayclarn da söz konusu eylemlerde kullanlmasnn planland belirlendi.

PATLAYICI VE SABOTAJ ETMLER ALMI

PKKnn yurt içi kollarndan YDG-H içinde yer aldktan sonra Türkiyeden kaçarak terör faaliyetlerini Suriyeye tayan Emrah Yldzerin, 2018 ylnda Irak alanna geçtii belirtildi. PKKnn Türkiyeye yönelik eylemlerini planlayan sözde özel güç unsurlar içinde patlayc ve sabotaj eitimleri alan terörist Yldzerin, eylem gerçekletirmek üzere Türkiyeye aktarlmas planlanan örgüt mensuplarnn lojistik ihtiyaçlarnn temininden sorumlu olduu belirlendi. PKKnn sabotaj uzmanlarndan olan terörist Bar Soydann ise eylem için Yldzer tarafndan özel olarak seçildii saptand.

Ana Sayfaya Git