Sabriye Şentop annelerle buluştu

Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ailelerin HDP Diyarbakır il başkanlığı önündeki evlat nöbeti 765. gününde devam ediyor. Ailelere bir destekte TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un eşi Sabriye Şentop ve milletvekili eşlerinden geldi. - BMM Başkan Mustafa Şentop’un eşi Sabriye Şentop “Çocuğun evden çalınması o ailelerin hayalleri çalınması demek” dedi.

Haberler 06.10.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen ve 765 gündür eylemde olan aileleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bakan Mustafa entopun ei Sabriye entop ve beraberindeki heyet ziyaret etti. entop, buradaki ailelerin aclarn derinden hissettiklerini ifade ederek, Biz bütün çocuklarn geri gelmesini istiyoruz. çocuklarn, annelerinin ve babalarnn evlerine geri dönmesini istiyoruz. nallah en ksa zamanda hepsi geri dönerler. Hepsinin yüzleri güler inallah dedi.

HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde 3 Eylül 2019da balayan ve 235 ailenin sürdürdüü evlat nöbeti 765üncü güne girdi. Aileleri, TBMM Bakan Mustafa entopun ei Sabriye entop, Diyarbakr Valisi Münir Karaloulunun ei Sevim Karalolu, AK Parti Milletvekili Oya Eronat ve beraberindeki heyet ziyaret etti. entop ve beraberindekileri kap önünde karlayan aileler, evlatlarnn nasl kaçrld anlatt. Fotoraflar teker teker gösteren aileleri daha sonra çadra girerek dinleyen entop ve beraberindekiler, ailelere karanfil verdi.

HDPL VEKLLERN çOCUKLARI YURT DIINDA

entop ve beraberindeki heyete, HDPli vekillerin çocuklarnn fotoraflarn gösteren baba Celil Bekta, HDPli vekillerin çocuklarnn yurt dnda olduunu belirterek, Türkiye onlar kurtarmyor. Altndaki arabalara bak. çocuklarna bakn ite, siyasi parti binasnda ranza ve battaniyenin ne ii var içeride. Biz anne ve babalar iyiyiz ki bir ey yapmyoruz. Cierimizi aldlar buray yerle bir edecektik. Allah onlarn cierini yaksn. Bana vekiller sakin ol dedi. Cieri yanan bir vekildi. Bu çadr onlar bitirecektir. HDP ve CHP kendine gelsin. Benim olum burada gitti. Kimlii ve montu çkt. Ben olumu buradan almadan kimse kaldramaz. Benim olumu HDP götürdü. Gelen çocuklar bana söyledi. Bana desinler ki yok öyle bir ey diye konutu.

çOCUKLARIN, ANNELERNN VE BABALARININ EVLERNE GER DÖNMESN STYORUZ

Ziyaret sonras açklama yapan Sabriye entop, burada Diyarbakr annelerini ziyaret ettiklerini ve hepsinin acsn derinden hissettiklerini söyledi. entop, Hepsinin acsn derinden içimizde hissediyoruz. Onlarn çlklarn içimizde hissediyoruz. çünkü bir çocuun evden ayrlmas demek. Ayn zamanda çalnmas demek hatta. O ailenin hayallerinin çalnmas demek. Bunu çok iyi anlayabiliyoruz. Bir anne olarak özellikle. Bu ailelerin çocuklarn çaldklar zaman bu insanlar ayn zamanda bu ailelerin geleceklerini de çalyorlar. Ailelerin hayalleri de gitmi olduu için annesi ve babas travma yayor. Bunlar çalnm geleceklerini geri istiyorlar. Biz sonuna kadar, bunlarn arkasndayz. Anneleri de destekliyoruz. Baz annelerin bu güzel saygdeer duruu, bu sessiz çla ses verdi. Ve çocuklar geri geldi. Biz bütün çocuklarn geri gelmesini istiyoruz. çocuklarn, annelerinin ve babalarnn evlerine geri dönmesini istiyoruz. nallah en ksa zamanda hepsi geri dönerler. Hepsinin yüzleri güler inallah diye konutu.

Ana Sayfaya Git