SADDAM KÖR ETMİŞTİ!

Irak'ın kuzey bölgesinde devrik lider Saddam Hüseyin tarafından gözleri kör edilen Kürt sanatçı Seid Gabari, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir konser verdi.

Haberler 07.07.2009 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAKKAR - Irakn kuzey bölgesinde devrik lider Saddam Hüseyin tarafndan gözleri kör edilen Kürt sanatç Seid Gabari, Hakkarinin Yüksekova ilçesinde bir konser verdi.

Seid Gabari, ilçenin Cumhuriyet Mahallesinde Cavin ener ve Fesih Tümenin düününde bir konser verdi. Binlerce kiinin katld düünde söyledii parçalarla davetlilere coturup halaylar çektiren sanatç, büyük beeni toplad.

KÜRT SANATçI

Iraktaki Kürt müziinin gelimesinde büyük emek sarf ettii örenilen besteci ve yorumcu Seid Gabarinin dönemin Irak lideri Saddam Hüseyin tarafndan kör edildii belirtiliyor. Kendisini yakalayan Saddamn askerleri tarafndan yöneltilen, Gözlerini mi kör edelim, dilini mi keselim? sorusuna karlk, verecei cevabn tersinin uygulayacan bildii için, Dilimi kesin diyen Gabarinin, gözlerinin kör edildii anlatlyor. Gabari, Ben gözlerimin bana daha yaral olacan ve en gerekli organ olduunu biliyordum. Ki bu soruya elbette herkes, En önemlisi gözlerdir der. Ancak benim için hizmet yaptm halkm daha önemli idi. Bunun için tersini söyledim ve istediim gibi gözlerim kör edildi. Halkm ve sanatm için önemli olan dilimi böylece korudum ve bu sayede u anda gözlerim olmasa bile halkma hizmet edebiliyor, Saddamn zulmünü tüm dünyaya haykrabiliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git