Sadra şifa vermediler

Diyarbakır'da saha çalışması yapan Birlik ve Akademik Düşünce Derneğinin hazırladığı raporda, kayyum atanan belediyelerin, bugüne kadar elle tutulur herhangi bir çalışma yapmadıkları kaydedildi.

Haberler 07.10.2018 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birlik ve Akademik Düünce Dernei tarafndan Diyarbakr ve ilçelerinde 845 kiiyle birebir görümeler yaplarak, 60 günlük saha çalmas neticesinde vatandalarn fikir, söylem ve talepleri ekseninde rapor düzenlendi.

Güneydou Gazeteciler Cemiyetinde basn mensuplaryla toplant düzenleyen Birlik ve Akademik Düünce Dernei Genel Bakan Muhammed Beybur, konuyla alakal açklamalarda bulundu. Saha çalmasnn objektif ve effaf bir ekilde gerçekletirildiini belirten Beybur, rapor hazrlanrken vatandalarn fikir ve düüncelerinin salkl bir ekilde ortaya çkarlmasna ve yanstlmasna özen gösterildiini söyledi.

Beybur, Birlik ve Akademik Düünce kuruluu olarak bu çalmann amac, Diyarbakr ve ilçelerinde yllardan beri yaanan terör belasnn bölgedeki durumu ve kalntlar, slam ümmetinin ve mazlum halklarn durumu, Türkiye Cumhuriyetinin aydnlk yarnlara ulamas için bölgede yaanan gerçekleri görmesi anlamnda vatanda, esnaf ve kamu görevlilerinin duygu, düünce ve beklentilerini gerçek anlamda ortaya çkarp gelecekleri ile ilgili kayglarn yazl bir ekilde raporlayp dile getirmekti. Bu raporlamadan sonra vatandalarn söylem ve beklentileri ekseninde Türkiye Cumhuriyeti Bakan Recep Tayyip Erdoan ve AK Parti yetkililerinin, bölgenin hassasiyetlerine kar dikkatlerini çekmek amaçl hazrlanan bir rapordur. dedi.

Dernek tarafndan farkl gün ve saatlerdeki saha çalmalarnn ardndan hazrlanan raporda, 24 Haziran seçimlerinden sonra Erdoann, AK Partinin oylarnn neden dütüü konusunda iyi analiz yapmas gerektii bildirildi. Hiçbir siyasi parti ve siyasetçinin, Halk bizi anlamyor. deme hakkna sahip olmadnn kaydedildii raporda, u ifadelere yer verildi:

Zira seçimler, halkla olan ilikilerde önemli ölçüde belirleyicidir. Düne kadar referandumda ve geçmi seçimlerde yüzde 45-50 orannda oy alnan baz ilçelerde ne deiti de AK Partinin oylar yüzde 15-21 seviyelerine kadar geriledi? sorusunun yant, AK Parti Genel Merkezinin yetkili kurullar tarafndan ivedi bir ekilde tüm detaylar ile birlikte irdelenmesi gereken en önemli konu bal olmaldr. Cumhurbakan Erdoann, 24 Haziran seçim sonuçlarn analiz ederken bu konuda gereken en sert yaptrmlar uygulayarak, kimsenin gözünün yana bakmayaca kanaati, Diyarbakrda AK Partiye ve Erdoana gönül veren seçmenlerin dile getirdikleri balca talepleridir.

KAYYUM BELEDYELER BUGÜNE KADAR ELLE TUTULUR çALIMA YAPMAMITIR

Kayyum atanan belediyelerin çalmalarnn sahaya yansmalarna deinilen raporda, Kayyum belediyeleri; kadnlar, gençler ve çocuklar ile alakal, eitim, ahlak, bilinçlendirme ve düünme anlamnda bugüne kadar elle tutulur herhangi bir çalma yapmamtr. 2017 ylnda atanan kayyumlar, atandklar günden bugüne kadar çalmalarn kahir eksenli, çevre düzenlemesi, kaldrm yapm ileri ile birlikte park ve bahçe ileri ile snrlandrm olup, yakn çalma ekiplerinde ise topluma faydal projeler üreten kiiler istihdam etmediklerinden dolay bölgede terör örgütünün baskn etkisiyle toplum üzerindeki devlete kar oluturulan önyargy da hafzalardan silemedikleri gibi, seçimlerde oy anlamnda sandklara yanstmak için kayyumlar yeterli zaman bulamamlardr. Baz kayyumlar da Ben devletin atad belediye bakanym, AK Partinin deilim. zihniyeti tayarak ve Nasl olsa geçiciyim. diyerek, hizmet anlamnda ellerini hiçbir eye sürmeyerek, kendi yandalarnn çkar ve menfaatleri için çalmalar yaparak, ne olduklar ve kime hizmet ettikleri belli olmayan, er güçlerle birlikte hareket edip, devletin kendilerine hizmet için bahettii koltuklara, zaman içerisinde yapm olduklar yanl iler neticesinde ihanet etmilerdir. eklinde belirtildi.

BRçOK KNN, FETÖYE YÖNELK OPERASYONLAR KONUSUNDA KORUNDUU DÜÜNÜLMEKTE

Raporda, Diyarbakrda geçmi yllardan bugüne kadar gelen bürokratik oligarinin, AK Parti hükümetleri döneminde daha yaygn ve çekilmez bir duruma geldiine vurgu yaplarak, Diyarbakra atanan bürokratlarn çou, FETÖ ile balantl olan, bunlarn emrinden çkmayan ve bu örgütten aldklar talimatlarla bu kurumlar yllarca idare eden kiilerden olumutur. Yllar önce geçmi hükümetler döneminde, gerekse de AK Parti hükümetleri döneminde FETÖye mensup bürokratlarn, sürgün anlamnda bata Diyarbakr olmak üzere Güneydounun çeitli illerine gönderildii ve bölgeyi kadklar, tüm kesimler tarafndan bilinmektedir. Diyarbakr halk, Cumhurbakan Erdoann FETÖ ile olan mücadelesine sonuna kadar güvenmekte ve desteklemektedir ancak Diyarbakrda bu örgüte kar yürütülen operasyonlar, Diyarbakr halk yeterli ve inandrc bulmamakla birlikte, operasyonlara er güçler tarafndan müdahale edildiini ve bu iin Diyarbakrda sulandrlarak, birçok kiinin bu konuda korunduu düünülmektedir. ifadelerine yer verildi.

DARECLERN BR KISMI HALKTAN BHABER

Kentte bürokratik oligarinin en çok yaand kurumlarn banda l Milli Eitim Müdürlüü ve l Salk Müdürlüünün geldiinin belirtildii raporda, Bu kurumlarn çalanlarnn fazla olmas ve ilevsel anlamda geni halk kitlelerine hitap etmesi münasebetiyle sürekli suiistimallere açk olup, bu kurumlarn daha sk bir denetim altnda tutulmas elzemdir. Tüm kurumlarda hata ve ksmi de olsa suiistimaller yaanabilir ancak eitim ve salk konusunda bunun olmas ve yaanmas, asla kabul edilir bir durum olmad gibi, telafisi mümkün olmayan sonuçlar douraca da aikrdr. Tüm kurumlarda görev yapan idarecilerin bir ksmnn, halktan bihaber, kendi menfaatleri dorultusunda yllarca bu koltuklar igal eden, halkn dertlerine derman olmayan, çözüm üretmeyen, ulalmaz olan ve bu bölgeye proje anlamnda katks bulunmayan kiilerden olumaktadr. Bu bürokratlarn bir ksmnn geçmite terör örgütleriyle isimlerinin anld, bu yaplarla birlikte hareket ettikleri, adlarnn birçok aibelere kart, bu nedenlerden dolay da bu kiilerin güvenlik soruturmalarnn tekrardan geçmie dönük detayl bir ekilde yaplmas, devlet için elzem olup, halkn balca talebidir. Bu makamlar igal eden kiilerin haklarnda basna yansyan olumsuz haberler, yapm olduklar yanl ve yanl ilemler, Diyarbakr halk tarafndan birebir takip edilip bilinmekle birlikte bu olumsuzluklarn seçmenler arasnda dillendirilip sürekli olarak konuulmas da sahada AK Parti hükümetini eletirir hale getirmitir. denildi.

Ana Sayfaya Git