Safura cinayeti aile meclisiyle

Kartal'da 38 yaşındaki kadının aile meclisi kararıyla öldürüldüğü belirlendi.

Haberler 29.01.2022 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kartalda kaynpederi tarafndan bana iki el ate edilerek öldürülen 38 yandaki Safura Gülistann töre cinayetine kurban gittii ortaya çkt. Olayn faili kaynpeder Galip Gülistan (70) ile öldürmeye karar veren aile meclisinde olduu iddia edilen ei, kaynanas, kaynbiraderleri ve amca çocuklarnn aralarnda bulunduu 7 üpheli gözaltna alnd. üpheliler adliyeye sevk edildi.

Kartal, Gümüpnar Mahallesi, Kocayemi sokak üzerinde 26 Ocak 2022 tarihinde saat 10.00 sralarnda meydana gelen olayda polisi telefonla arayan Galip Gülistan, gelinini öldürdüünü söyleyerek ihbarda bulunmutu. Olay yerine giden polis ekipleri Safura Gülistann cesedi ile karlarken, üpheli Galip Gülistan gözaltna almlard.

çOCUKLARIN FADES POLS HAREKETE GEçRD

Cinayet Büro Amirlii tarafndan olayla ilgili balatlan çalmada olayn töre cinayeti olduu tespit edildi. Olayda hayatn kaybeden Safura Gülistann iki çocuunun psikolog eliinde alnan ifadelerinde Hep birlikte toplanmlard. Annemden bahsediyorlard. Bu srada babam alyordu. Sonra bizi dar çkardlar eklinde konumalar üzerine polisin soruturmay derinletirdii örenildi.

ALE MECLSNDE ÖLÜM KARARI ALINMI

Cinayet Büro Amirlii ekipleri Gülistan ailesinin Safura Gülistann eini aldattn iddia ederek cinayetten bir hafta önce toplandklar ve cinayet karar aldklarn belirledi. Yaplan çalmalarda Safura Gülistann einin olay günü çocuklar annesinin yanna brakt, kendisinin de bir bahaneyle evden ayrld tespit edildi. Hazrlanan plan gerei evde yalnz braklan Safura Gülistann, kaynpederi Galip Gülistan tarafndan bana iki el edilerek öldürüldüü belirlendi.

ÖNCE ALESNE GÖNDERMLER

Polis soruturmasnda aldatma dedikodular yüzünden Safura Gülistann gerekli cezay vermeleri için önce kendi ailesine gönderildiini ancak ceza verilmeyince tekrar geri alnp aile meclisi kararyla öldürüldüü tespit edildi.

ÜPHELLER GÖZALTINA ALINDI

Polis bu gelime üzerine Safura Gülistann ei Abdurrahman Gülistan (40), kaynanas Medine Gülistan(68), kaynbirader ve amca çocuklar Ferhat Gülistan (23), Mehmet Gülistan (34), Necdet Gülistan(39), ve Mehmet Zekeriya Gülistan (18) da gözaltna ald.

KAYINPEDER SUçUNU TRAF EDERKEN DER ÜPHELLER NKAR ETT

üphelilerin sorgular Cinayet Büro Amirliinde yapld. Olayn faili Galip Gülistan, gelinini olunu aldatt için öldürdüünü söylerken, dier üpheliler azmettirici olduklar yönündeki iddialar kabul etmediler. Poliste ilemleri tamamlanan üpheliler adliyeye sevk edildi.

Ana Sayfaya Git