Sağlam girdi felçli çıktı!

Mardin’de özel bir hastanede, parmaklarında uyuşma ve bel fıtığı şikayetiyle beyin cerrahına başvuran 9 çocuk annesi Şükran Koçhan (46), fıtık ameliyatı sonrası felçli kaldığını iddia ederek hastaneden şikayetçi oldu.

Haberler 16.05.2019 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepede yaayan 9 çocuk annesi Koçhan, ayak parmaklarndaki uyuma ve bel ars nedeniyle özel bir hastaneye gitti. Beyin cerrah bölümünde ameliyat olan Koçhan, iddiaya göre yanl ameliyat sonucu felç kald.

Ameliyattan hemen sonra einin sol ayanda olan arnn sa ayanda da olduunu kaydeden Cevdet Koçhan, eindeki gariplikleri ameliyat yapan doktora bildirdiini ama doktorun geçer diyerek geçitirdiini savundu. Doktorun ameliyat sonras yllk izne çktn kaydeden Cevdet Koçhan, bunun sonucunda raporlar baka doktorlara gösterdiklerini ve kendilerine ameliyatn yanl yapldnn bildirildiini ifade etti.

Yaadklarn anlatt

Cevdet Koçhan, 26 yllk evliyiz ve 9 çocuumuz var. Eimin bel ft vard ve o beyin cerrahn çok övdüler gittik yanna. Doktor MR çektirdi ve ameliyat olmas gerekiyor dedi. Telefonda yapt bütün ameliyatlarn videolarn bana izletti. Beyin ameliyat yapan doktora inandm eimi ameliyata ald. 29 Nisanda ameliyat oldu. 3 buçuk saatlik bir ameliyat geçirdi. Eim ameliyattan çkt daha asansördeydik eimin salam baca olan sa ayam kesin diye baryordu. Narkoz etkisi diye düündük. Hocay çardk ve geçer dedi. Ertesi gün hocamz izne ayrld. Ameliyat yapt ve ertesi günü izne ayrld. Mesaj atyoruz, mesajlarmz da mevcut, cevap vermedi dedi.

Gülerek girdii ameliyattan felçli çkt

Hastane yönetimine gittiklerini belirten Koçhan, Bizim hastamzn durumu ile ilgili hocaya ulaamyoruz dediler. stanbuldaki bir arkadamz acilen bir film çektirin dedi ve biz de film çektirdik. Allah raz olsun pek Yolu Hastanesinin bahekimi bran olmad halde bunda yanl bir ey var dedi. Hastane müdürü de ilçede baka bir özel hastane var oradaki hekime gösterelim dedi. Bizde o arada stanbul, Ankara, Urfaya sonuçlar attk. Bütün doktorlar hepsi yanl bir ameliyattr dedi ve ikinci ameliyata gerek olduu söylendi. Mardindeki dier özel hastane de ayn eyi söyledi. Bizim doktora olan güvensizliimiz daha da artt. O arada pekyolu Hastanesi kendi doktorlarna ulat ve doktor benim ameliyatmda hiçbir sorun yoktur diyor. Hastada ödem olumu ödem tedavisi uygulayacaz diyor. Bizim güvenimiz kalmad, siz bir doktor getirin yok, ben bir doktor getireyim yok, ambulans verin yok, hastamz alp gidelim yok. Sapa salam girdii hastaneden gülerek girdii belgeleri her eyi var salam girdi felçli olarak çkt diye konutu.

Hem felçli eime hem de 9 çocuuma bakyorum

Gaziantepte özel bir hastanede ikinci ameliyat geçirdiklerini belirten Cevdet Koçhan, Doktor yanl ameliyat olduunu söyledi. Yanl olan Mardinde doktorun takt platinin biri kanala girmi sinir damarn ezmi. Bu nedenle hastamz felç. kinci ameliyat geçirdik Allah raz olsun ellerine salk doktorumuz Aslan Güzel eimin bacan kurtard ama aya kurtaramad aya felç kald. uan tans, düük ayak. Benim bama bu geldi ben madurum bakalarnn bana gelmesin. Ben imdi hem 9 çocuuma hem de felçli eime bakyorum. Allah hakkmz brakmasn hem hastaneye hem de doktora dava açacaz eklinde konutu.

Vida sinirin yan tarafndan geçmi

ddialara ilikin açklama yapan pek Yolu Hastanesi Bahekimi Turan Pehlivanolu, hastann 29 Nisan 2019 tarihinde ameliyata alndn söyledi. Pehlivanolu, Cerrahi müdahale srasnda ve transpediküler vidalar taklrken ve ameliyat sonrasnda radyolojik olarak vidalarn yerlerinde olduunu teyit etmek üzere C kollu röntgen cihaz ile çekimler yapld. Ameliyat sonras yaplan kontrol muayenesinde hastann tüm extremitelerini hareket ettirdii görüldü ve bu ekilde servise gönderildi. Ameliyat sonras dördüncü saatte hasta kendine geldii zaman yaplan nörolojik muayenesinde hastann ameliyat öncesi sol ayak bileindeki kuvvetsizliin düzelmi olduu ancak sa bacakta yanma ve uyuukluk eklinde ikayeti olduu örenildi. Yaplan nörolojik muayene de motor fonksiyon tam olduu tespit edildi ve post op erken dönem kaytlara geçirildi. Ameliyat sonras 1 .gün saat 09.00da hastann sabah vizitinde sa bacandaki uyuukluun devam ettii ancak ayak bileinde kuvvetsizlik olmad tespit edildi. Ameliyat sonras 2. günde hastann sabah vizitinde sa ayak bileinde dorsal flexiyonunda kuvvetsizlik ortaya çkmas üzerine çekilen lomber BTde sa taraftan konulan vidann sinirin yan tarafndan geçmekte olduu görüldü. Ancak kuvvetsizliin sinirde ödem olmas nedeniyle olduu düünüldü. Bu nedenle yeni bir operasyon düünülmedii aileye bildirildi. Ancak aile hastasn baka bir merkeze götürmek istedi dedi.

Ana Sayfaya Git