Sağlam: "İfsat edici İstanbul Sözleşmesi bir an önce feshedilmeli"

İstanbul Sözleşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Bir an önce ifsat edici, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı olan bu sözleşme feshedilmelidir." dedi.

Haberler 18.08.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan shak Salam, iç gündeme ilikin yapt haftalk gündem deerlendirmesinde stanbul Sözlemesi ve istihdamdaki büyük düüe deindi.

stanbul Sözlemesinin yürürlükte kalmaya devam etmesi durumunda toplumda ciddi bir kaosa neden olacana dikkatleri çeken Salam, sözlemenin biran önce feshedilmesi gerektiini vurgulad.

stanbul Sözlemesi

stanbul Sözlemesinin kutuplatrmaya devam ettiini söyleyen Salam, stanbul Sözlemesinin olumsuz etkileri ortaya çktkça toplumda oluturduu infial büyümekte ve toplumdaki ayrmann derinlemesine sebep olmaktadr. Parçalanan aileler, icraya düen çocuklar, kadn cinayetleri, aile içi sadakatsizlikler, kadn ve çocuklara yönelik iddet, gayri meru ilikiler ve meruiyet kazandrlmaya çallan sapkn hareketlerin bu sözleme sonras artta olduu istatistiklerle ortaya konmaktadr. çocuklar ailesiz, aileleri çocuksuz brakmay hedefleyen, uzun vadede ise ailesiz toplum ina projesinin sacayaklarndan biri olan bu sözlemenin yürürlükte kalmaya devam etmesi toplumda ciddi bir kaosa neden olacaktr. dedi.

Bir an önce ifsat edici, ayrtrc ve kutuplatrc olan bu sözleme feshedilmelidir

stanbul Sözlemesinin feshedilmesi çarsnda bulunan Salam, Kadn veya aileden birini korumak için dierini feda etmek ikilemi yoktur. Kadn iddete kar korumak için ailenin yklmasna seyirci kalnamaz. Hükümet, bu meseleye oy hesab üzerinden bakmamaldr. Evet, kadnlar iddete uramaktan ve cinayetlere kurban gitmekten korunmal ama ayn zamanda aile kurumumuz ve ahlaki deerlerimiz de müfsitlerden ve sapklklardan korunmaldr. Bir an önce ifsat edici, ayrtrc ve kutuplatrc olan bu sözleme feshedilmelidir. Bata 6284 sayl yasa olmak üzere bu sözlemenin uygulanmas için çkarlm kanunlar yerine var olan sosyal sorunlara inanç ve ahlak deerlerimize uygun düzenlemeler yaplmaldr. ifadelerini kulland.

stihdamda büyük düü

stihdamdaki büyük düüü deerlendiren Salam, TÜKin mays ay verilerine göre isizlik oran, bir önceki yln ayn ayna göre yüzde 0,1 artarak yüzde 12,9 oldu. Öte taraftan istihdam edilenlerin saysnda ise 2 milyon 411 bin azalma oldu. Bu rakama ücretsiz izne ayrlanlar dhil deildir. Hayat pahall ve isizlik ban alm gidiyor. kisinin e zamanl art iktisadi bir garabet ve sosyal bir felakettir. TLnin deer kaybetmesi; hayat pahall, enflasyon ve rekabet gücünün dümesi olarak geri dönerken hazine bakannn bunun bir tercih olduunu dile getirmesi, dier yandan Cumhurbakannn meseleyi bir d saldr olarak açklamas, ülke ekonomisi hakknda var olan kafa karkln daha da artrmtr. Enerji, ara mallar, birçok i makinas ve teçhizat ile baz tarm ürünlerinin ithal edildii, bu nedenle de bir türlü kapatlamayan d ticaret aç bir realite iken, dövizin bu ekilde yükselmesinin ar sonuçlarnn olaca muhakkaktr. dedi.

sizlie bir çözüm üretilemez ise sosyal ve siyasal skntlar kaçnlmazdr

Salam son olarak öyle konutu:

TLnin deer kaybetmesinin bu ar sonuçlarn görmezden gelerek olay magazinletirmek, halktan kopuk olmann, skntlarna ortak olmamann ve duyarszln ifadesidir. sizlie bir çözüm üretilemez ise sosyal ve siyasal skntlar kaçnlmazdr. Var olan sorunlar halnn altna süpürmek ya da yokmu gibi davranmak sorunu ortadan kaldrmad gibi daha da içinden çklmaz hale getirmektedir. stihdama ilikin ciddi çalmalar yaplmal ve ekonomi da bamllktan kurtarlmaldr.

Ana Sayfaya Git