Sağlam: “Temelinde ahlaksızlık bulunan diziler toplumsal tahribatlara yol açmaktadır”

Netflix'in, Ramazan ayında yayınlamak istediği "Aşk 101" adlı diziye tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Temelinde ahlaksızlık bulunan bir kültür/süzlük dayatan bu diziler, onarılması güç toplumsal tahribatlara yol açmaktadır." dedi

Haberler 21.04.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan shak Salam, online platformda yayn yapan Netflix tarafndan, ecinsellik reklamnn slami deerler üzerinden yapld sapkn dizinin Ramazan aynda Türkiyede yaynlanmak istenmesine tepki gösterdi.

Hükümet ve RTÜKün, caydrc tedbirler alarak manevi deerlerimizin tahrip edilmesinin önüne geçmesi gerektiini kaydeden Salam, bütün yönetmen, senarist ve oyunculara da çarda bulunarak erdemli bir neslin yetitirilmesi için katkda bulunmalar gerektiini ifade etti.

Toplumsal yapmzda derin yaralar açan diziler

Türkiyede ahlaki ve kültürel deerlerimizi andran dizi ve filmlerin says her geçen gün artmakta olduuna iaret eden Salam, Planl ve sistematik bir ekilde ahlakszlk virüsünün topluma bulatrlmaya çalldn ve bu yapmlarn büyük bir sitayile reklam edildiini üzülerek müahede etmekteyiz. Bu diziler üzerinden toplum mühendislii yapld açktr. Temelinde ahlakszlk bulunan bir kültür/süzlük dayatan bu diziler onarlmas güç toplumsal tahribatlara yol açmaktadrlar. Evlilik d çarpk ilikiler ve cinsel sapknlklar normalletirmeye çalan bu film platformlar ile televizyon dizileri üzerinde etkili bir denetim mekanizmamz yoktur. RTÜKün söz konusu dizi ve platformlar sembolik maddi cezalarla denetlemesi mümkün deildir. dedi.

RTÜK, manevi deerlerimizin tahrip edilmesinin önüne geçmelidir

HÜDA PAR olarak yönetmen, senarist ve oyunculara çar da bulunan Salam, Her türlü sapknln sanat ad altnda icra edildii yapmlarda hükümet ve RTÜKün birinci dereceden sorumluluu vardr. RTÜKün mevzuatnn deitirilmesi dhil bu diziler hakknda her türlü caydrc tedbir ivedilikle alnarak manevi deerlerimizin tahrip edilmesinin önüne geçilmelidir. Dier taraftan sinema, dizi ve dier görsel sanat sektörünün inanç, kültür ve deerlerimizle bartrlmasna iddetle ihtiyaç vardr. HÜDA PAR olarak topluma kar sorumluluk hisseden bütün yönetmen, senarist ve oyuncularmza; toplumumuzu köklerine döndürecek, erdemli bir neslin yetitirilmesine katkda bulunacak yapmlar üretmeleri çarsnda bulunuyoruz. ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git