Sağlık soruşturmasını tapu müdürü yapınca

DİYARBAKIR'da 2 yaşındaki Ecrin Nur'un, pencereye sıkışan sağ bacağında tedaviye rağmen eğrilik oluştuğunu söyleyen annesi Fatma Kabamaklı, Devlet Hastanesi'nde görevli doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberler 18.03.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Savcln soruturma izni istedii Yeniehir Kaymakam Mehmet Özel, ön inceleme yapmas için ilçe Tapu Müdürü Ayhan Bayhan, ön incelemeci olarak atad.

Tapu Müdürü Bayhan, bilirkii olarak atanan baka bir doktorun raporuyla birlikte, birlikte ikayet edilen doktor U.E.nin kusurunun olmad görüünü bildirince, Kaymakamlk da soruturma izni vermedi.

Ancak Kabamakl ailesinin itiraz üzerine dare Mahkemesi, Kaymakamln kararn kaldrarak, soruturma yaplmas için dosyay savcla gönderdi.

Merkez Balar ilçesinde yaayan Fatma Kabamakl, 13 Eylül 2014 tarihinde sa ayan pencereye sktran 2 yandaki kz Ecrin Nuru Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine götürdü. Tedavi edilen Ecrin Nurun alçya alnan ayanda bir süre sonra erilik olutu. Eriliin uzun süre geçmemesi üzerine sk sk hastaneye kontrole giden anne Fatma Kabamakl, 2015 ylnn Nisan aynda tedaviyi yapan Doktor U.E. hakknda savcla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde bandan geçenleri anlatan Kabamakl, Kzmn aya pencerenin arasnda kalnca zaman kaybetmeden Devlet Hastanesine götürdüm. Ancak burada bir ilem yaplmadan alçya alp gönderdiler. Kzm devaml kontrole götürdüm. 40 gün sonra alçdan çkardmzda ayanda erilik olduunu fark ettik. Özel hastaneye götürdüümde oradaki doktor ilk ilemin yanl olduunu, kzmn ayann eri kaldn ve ameliyat olmas gerektiini söyledi dedi.

TAPU MÜDÜRÜ NCELEMEC OLARAK ATANDI

Suç duyurusu üzerine savclk, Diyarbakr Valiliine yaz yazarak Doktor U.E. hakknda soruturma izni istedi. Savcln talebini Yeniehir Kaymakamlna havale eden Valilik, olayn aratrlmasn istedi. Yeniehir Kaymakam Mehmet Özel de, Tapu Müdürü Ayhan Bayhan olay aratrmas için ön incelemeci olarak görevlendirdi. Ön incelemeci tarafndan lçe Tapu Müdürlüünde ifadesi alnan Fatma Kabamakl, Doktor kzmn ayann düzeleceini söyleyerek taburcu etti. 1.5 ay sonra tekrar kontrole gittik. Ayda bir kez kontrole götürdüümde ayann düzeleceini söylediler. Daha sonra özel bir hastanede uzman doktora gösterdiimde ilk müdahalenin hatal yapldn ve bundan dolay kzmn ayann eri kaldn söyledi. O günden bu yana kzmn ayanda düzelme olmad ve gittikçe kötületi dedi.

TAPU MÜDÜRÜNÜN RAPORU ÜZERNE SORUTURMA ZN VERLMED

Ön incelemeci olan Tapu Müdürü Ayhan Bayhan, daha sonra Diyarbakr Eitim ve Aratrma Hastanesinden olayla ilgili bir bilirkii tayin edilmesini istedi. Doktor Mustafa Karahann bilirkii tayin edilmesi üzerine, küçük çocuk yeniden kontrole gönderildi. Kontrolden sonra savcla dilekçe yazan Fatma Kabamakl, gittikleri doktorun kendilerini terslediini iddia etti. Kontrolden sonra ön incelemeciye tbbi mütalaasn gönderen Doktor Mustafa Karahan, küçük çocuun ayanda oluan eirilikte hatal bir tbbi uygulama yapldnn düünülmediini söyledi. Ön inceleme raporu hazrlayan Tapu Müdürü Ayhan Bayhan ise, bilirkii raporuna göre çocuun ayandaki eriliin herhangi bir sakatlk yaratmasnn beklenilmediinden ve hatal bir tbbi uygulama olmadndan soruturma izni verilmemesini istedi. Yeniehir Kaymakam Mehmet Özel de Dr. U.E. hakknda soruturma izni vermedi.

Kaymakam Mehmet Özelin soruturma izni vermemesi üzerine, Fatma Kabamakl 2015 ylnn Kasm aynda dare Mahkemesine itirazda bulundu. tiraz deerlendiren Bölge dare Mahkemesi, konu ile ilgili Adli Tp Kurumundan rapor alnmas gerektiini belirterek, soruturma izni verilmemesinin kanuna aykr olduunu kaydetti. dari Mahkeme, Yeniehir Kaymakamnn kararn kaldrarak Dr. U.E. hakknda soruturma izni verilmesine karar verdi. Dosya soruturma yaplabilmesi için Cumhuriyet Basavclna gönderilirken, dare Mahkemesi kararnn ardndan Doktor U.E. hakknda görevi ihmal iddiasyla balatlan soruturmann sürdüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git