Sağlıklı kadın Sağlıklı nesildir

Aksoy "Kendimizi ihmal etmemeliyiz. Kadın her zaman son derece fedakardır, ailesine, evine çok bağlıdır, her şeyi özveriyle yapar. Sizler sağlıklı olacaksınız ki bunları çok rahat yapabilesiniz"

Haberler 09.03.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Hüseyin Aksoyun ei Hülya Aksoyun koordinatörlüünde yürütülen Kadn Sal Eitim Projesi kapsamnda, kentte Mart 2015 tarihinden bu yana 80 bin kadna, salkla ilgili eitim verildi. Hülya Aksoy, projenin amacnn kadnlar kendi salklar konusuda bilinçlendirmek olduunu söyledi.

Diyarbakr Valilii ile çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Kayapnar Belediyesi tarafndan 8 Mart Dünya Kadnlar Günü dolaysyla etkinlik düzenlendi. Kayapnar Kültür Merkezinde gerçekletirilen etkinlikte sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

KADIN SALII ETM

Etkinlikte konuan Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoyun ei Hülya Aksoy, 2015 ylnn mart aynda valilik himayesinde balatlan, koordinatörlüünü yapt, Halk Sal l Müdürlüü tarafndan yürütülen, Kadn Sal Projesi hakknda bilgi verdi.

Amaçlarnn kadnlar salklaryla ilgili bilinçlendirmek olduunu vurgulayan Aksoy, Bunlarn banda da kanser türleri arasnda ilk srada yer alan meme kanseri geliyor. Projeyle kadnlarn ayda bir kendi kendilerine evde yapacaklar muayeneyle bu kanser türünün erken tehis edilmesini salamak istiyoruz. dedi.

Bugünkü programda sadece meme kanseri deil, dier kadn hastalklar, sigarann zararlar, beslenme, anne sütünün yararlar ve kadnlara iddet konularnda da bilgilendirme yaplacan dile getiren Aksoy, birçok eyin bilindiini ancak bilmenin yetmediini kaydetti.

BLNENLERN UYGULANMASI

Aksoy, önemli olann bilinenlerin uygulanmas olduuna iaret ederek, Kendimizi ihmal etmemeliyiz. Kadn her zaman son derece fedakardr, ailesine, evine çok baldr, her eyi özveriyle yapar. Sizler salkl olacaksnz ki bunlar çok rahat yapabilesiniz. ifadelerini kulland.

Bilgilendirme toplants açl konumalarnn ardndan basna kapal devam etti. Kadnlara, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanl Diyarbakr Devlet Klasik Türk Müzii Korusunun seslendirdii arklar eliinde yemek verildi. Programa, Kayapnar Belediyesi Bakan Vekili Kaymakam Mustafa Klçn ei Hatice Klç ile çok sayda kadn katld.

Ana Sayfaya Git