Sağlıkta atamalar!

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına tabip, diş tabibi ve eczacı ataması yapılacak İlk defa veya yeniden yapılacak atamalar için başvurular 8-14 Eylül'de alınacak, kura çekimi ise 30 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek

Haberler 08.09.2021 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl ve bal kurulular ile dier kamu kurum ve kurulularnn ihtiyaçlar için tpta uzmanlk mevzuatna göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman di tabibi, di tabibi ve eczac kadrolarna ilk defa veya yeniden yaplacak atama bavurular 8-14 Eylülde yaplacak.

Salk Bakanlnn 2021 Yl 2. Dönem lk Defa ve Yeniden Atama Kuras lan Resmi Gazetede yaymland.

Salk Hizmetleri Temel Kanununun ilgili maddesi ile Kamu Kurum ve Kurulularna Açktan Kura ile Atanacak Baz Salk Personelinin Atama Usul ve Esaslarna likin Yönetmelik hükümlerine göre, Salk Bakanl ve bal kurulular ile dier kamu kurum ve kurulularnn ihtiyaçlar için tpta uzmanlk mevzuatna göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman di tabibi, di tabibi ve eczac kadrolarna ilk defa veya yeniden yaplacak atama-yerletirme i ve ilemleri ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafndan bilgisayar ortamnda kurayla yaplacak.

Bavurular, Salk Bakanl Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüü internet adresinde https://yhgm.saglik.gov.tr yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-Devlet kaps kimlik dorulama sistemi ile giri yaplarak kura takviminde belirtilen süreler içinde gerçekletirilecek.

Kura yeri ve saati https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Bavuru yapacak adaylar, kura takviminde belirtilen tarihler arasnda PBS üzerinden bavuru formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinletirecek. Kesinletirme ilemi yapldktan sonra bavuru bilgileri ve tercihlerde deiiklik yaplamayacak. Kesinletirilmeyen bavurular ise dikkate alnmayacak. Kesinletirilen bavuru formu fiziki evrak olarak ayrca gönderilmeyecek.

2527 sayl Kanun kapsamnda bulunan Türk soylu yabanclarn resmi kurumlardan alnan Türk soylu olduklarna dair belgeyi bavuru sistemi üzerinden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekecek.

Bavuracak adaylar PBS üzerinden açlacak münhal yerleri göz önünde bulundurarak ilan edilen takvim çerçevesinde en fazla 10 tercih yapabilecek. Genel kura ile yerlemek istediini belirten adaylar, tercihlerine yerleememesi halinde bo kalan münhallere genel kura ile yerletirilecek.

Kura bavurusunda bulunup bavurusunu iptal ettirmek isteyenler 15 Eylül çaramba günü ile 27 Eylül Pazartesi günü saat 18.00e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda kura bavurusunu iptal edebilecek. Bavurusunu iptal ettirenler kuraya yeniden bavuramayacak.

Kura bavurular

nceleme neticesinde uygun görülmeyen bavurular, ret gerekçeleri ile tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden ilan edilerek elektronik ortamda itirazlar alnacak ve sonuçlar PBS üzerinden ilan edilecek.

Devlet memurluundan çekilen ve çekilmi saylanlarn yeniden atanmalarnda 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 97nci maddesindeki süreler dikkate alnacak. Ancak bu durumda olanlardan kura son bavuru tarihi itibaryla engel hallerinin bitimine bir ay kalm olanlarn bavurular kabul edilecek.

Salk Bakanl ve bal kurulular kadrolarna yerleen adaylarn atama tebligatnda, adayn bavuruda belirttii adres esas alnacak. Kura sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerleenler, kura sonuçlarnn ilanndan itibaren bir yl süreyle tekrar kuraya bavuramayacak.

lan metninde belirtilen artlara uymayan adaylarn bavurular kabul edilmeyecek. Bavurular sehven kabul edilip kura ile yerletirilmi olanlarn atamalar yaplmayacak, atamalar yaplm olsa dahi iptal edilecek. Belgeleri eksik olan veya hatal bavuruda bulunan adaylarn da bavurular geçersiz saylacak.

ARiv aratrmalar

Kura sonrasnda kadrolara yerleen adaylar hakknda ariv aratrmas yaplacak ve ariv aratrmalar sonuçlandktan sonra atamalar gerçekletirilecek. Ariv aratrmas olumsuz sonuçlananlarn atamas yaplmayacak, yaplm olsa dahi iptal edilecek.

5335 sayl Kanun kapsamnda, emekli olan tabip ve uzman tabipler Salk Bakanl ve bal kurulu kadrolarn tercih ederek bavurabilecek. Ancak ayn kanun gerei emekli tabip ve uzman tabipler Salk Bakanl tesisleri dndaki kurumlara yerleseler dahi atamalar gerçekletirilmeyecek.

Devlet hizmeti yükümlüsü olan tabip ve uzman tabipler ile emekli olan eczac, di tabibi ve uzman di tabipleri, Salk Bakanl ve bal kurulular ile dier kamu kurum ve kurulularnda halen görev yapmakta olanlar, belirtilen ya haddini dolduranlar ve 4924 sayl Kanun kapsamnda sözlemeli olarak çalanlar kuraya bavuramayacak.

ATAMA KURASI TAKVM

landa yer alan 2021 Yl 2. Dönem lk Defa ve Yeniden Atama Kuras Takvimine göre, PBS üzerinden bavurular 8 Eylül çaramba gününden 14 Eylül Sal saat 18.00e kadar yaplacak.

Bavuru deerlendirme sonuçlar 22 Eylül çaramba günü PBS üzerinden ilan edilecek. nceleme sonras bavurular reddedilenlerin itirazlar, 22 Eylül çaramba gününden 24 Eylül Cuma saat 18.00e kadar PBS üzerinden alnacak. tiraz sonuçlar 29 Eylül çaramba PBS üzerinden açklanacak.

Kura çekimi 30 Eylül Perembe günü yaplacak, yeri ve saati https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Atamaya esas evraklar, 15 Ekim Cuma saat 18.00e kadar alnacak.

Kamu kurum ve kurulularnda sözlemeli çalanlar ve özel salk tesislerinde çalanlar, kurumlaryla iliiklerinin kesildiine dair belgeyi atamalar yapldktan sonra göreve balayacaklar salk tesisine teslim edecek.

Ana Sayfaya Git