Sağlıkta tek çatı yönetimi yolda!

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Daha önceki modelimizde sağlık hizmetlerinde hizmet çok başlılığa doğru gidiyordu. Kamu hastaneleri kurumu, sağlık müdürlükleri ve halk sağlığı kurumu vardı. Bu bize şunu çağrıştırıyor, orkestra bir taneyse şef bir tane olmalı. Olaya böyle yaklaşmalı. Çok başlılığın verimi düşürdüğünü gördük. Çok başlılık kalkacak." dedi.

Haberler 23.08.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Demircan, Ankara Dkap çocuk Sal Hastalklar Hematoloji Onkoloji Eitim ve Aratrma Hastanesinde tedavi altna alnan 2 yandaki epilepsi hastas Kadir Kayay ziyaretinin ardndan, basn mensuplarnn sorularn yantlad.

Bugün basnda yer alan kanun hükmünde kararnameyle salkta tek çat sistemine dönüleceine dair haberin hatrlatlmas üzerine Demircan, Eski sisteme dönü diye bir ey yok. Salkta hizmetlerin sunumunda o günün artlarnda yaplmas gereken düzenlemeler yapld ve onlarla bugüne geldik. diye konutu.

- çok ballk kalkacak

Türkiyede yürütmede çok ballk sürecini sonlandrmak için referandum yaptklarn belirten Demircan, 16 Nisan anayasa deiiklii referandumunda hedefin, babakanlk ve cumhurbakanl arasndaki iki balln ortadan kaldrlmas olduunu dile getirdi.

Bu, iki ball ortadan kaldrabilmek için yürütmeyi tek elde toplamak, yasama, yürütmeyi birbirinden ayrmak ama erkleri tek elde toplamak eklinde bir düzenlemeydi. Yürütme tek elde toplanacak diye anayasa deiikliini yaptk. ifadelerini kullanan Demircan, unlar kaydetti:

Bizim daha önceki modelimizde salk hizmetlerinde hizmet çok balla doru gidiyordu. Kamu hastaneleri kurumu, salk müdürlükleri ve halk sal kurumu vard. Bu bize unu çartryor, orkestra bir taneyse ef bir tane olmal. Olaya böyle yaklamal. çok balln verimi düürdüünü gördük. Bizim arzuladmz grafikteki hz aaya doru aslyor. çok ballk kalkacak. u anda ortalkta taslak diye gezen metin bizim metnimiz deil. Bizim metnimizi kanun hükmünde kararnamede göreceiz.

Ana Sayfaya Git