“Sahipsiz ve soğuk” fuar!

Yapı sektörünü buluşturan 9. Ortadoğu İnşaat Fuarı organizasyon skandalı kadar ilgisizlikle de gündem oldu. Protokolun katılım göstermediği fuarın, ısıtma sisteminin devredışı olması nedeniyle davetliler zor anlar yaşadı.

Haberler 15.03.2019 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yap malzemeleri, elektrik sistemleri, asansör, i ve inaat malzemeleri, doal gaz, stma, soutma, havalandrma, tesisat gibi malzemelerin sergilendii TÜYAPn organize ettii Diyarbakr 9. Ortadou naat Fuar düzenlenen törenle açld.

Vali, milletvekili, belediye bakan ve dier siyasilerin boy göstermedii açla, fuar alanndaki organizasyon eksiklikleri damgasn vurdu. Saanak yaa elik eden souk havaya ramen TÜYAP yetkililerinin klimalar çaltrmamalar tepkilere neden olurken, ziyaretçiler souk nedeniyle fuar alanndan çabuk ayrlmak zorunda kald.

Irak, Suriye ve ran gibi komu ülkelerden gelen çok sayda i insan souk ortama ayak uydurmakta zorluk çekerken, fuarda stant açan firmalar TÜYAP yetkililerine sitem etti. Katlmclar yaananlara tepki gösterdi.

ÖNCESNDEN ISITILMASI GEREKYORDU.

Müjdat Bulu, Katlmc açsndan bakarsak gayet iyi ama fuarclk olarak standart bir fuar diyebilirim. Hizmet anlamnda eksiklikler var ancak üstüne basa basa da söylemek istemiyorum. Hizmet, servis, iletiim, koordinasyon alannda biraz zayf bir fuar. Buras prefabrik bir yer olduu için birkaç gün öncesinden stlmas gerekiyordu. Istma sorunu var.

HAVA SOUK OLDUU çN ALANDA ISI PROBLEM VAR

Muhammed çiçek, Fuar iyi ama darda yamur var ve hava souk olduu için alanda s problemi var. Geçen yllara göre daha iyi hazrlanm ama ilgi youn deil. Okullardaki örenciler de gelip fuar gezebilirdi. Fuar güzel ama daha ilgi çekebilirdi, tantm yetersiz buldum. Tantm iyi olsayd ilgisi olan insanlar gelebilirdi.

TEKNK OLARAK EKSKLER VAR.

Yusuf Berk, Baz ürünlerde eksiklikler var. in teknik boyutunda baz araç gereçleri bulamadk. Bizde inaatçyz bize lazer lazm fuara geldik ama bulamadk. Teknik olarak eksikler var. Darda souk bir hava var ve buraya da yansm durumda alan souk.

KATILIM YETERSZ, YOUN BR LG GÖREMEDK.

Uur Ula Bayrak, Katlm yetersiz, youn bir ilgi göremedik. Havadan da olabilir çünkü souk. Bizde geldik tamz tantyoruz. çerisi souk herhalde fuarn yeni olmasndan kaynaklanyor. Sonraki günlerde katlm artar diye umut ediyoruz.

YENLENEBLR TEKNOLOJ ÜZERNE

Yusuf Ayhan, Yenilenebilir teknoloji üzerine daha fazla younlaabilinirdi diye düünüyorum. Genelde klasik inaat malzemeleri üzerine odaklanm bir fuar. Biraz daha yenilenebilinir inaat malzemeleri olsayd güzel olurdu. Bende inaat mühendislii bölümü örencisiyim. Bu yönde ehrimizde daha çok geliim yaplabilir.

ALAGÖZÜN AçIKLAMALARI

Öte yandan TÜYAP Anadolu Fuarlar Genel Müdürü Cihat Alagöz fuara olan protokol ilgisizlii ve yaanan aksaklklara deinmeden açl töreninde öyle konutu: Diyarbakr naat Fuar. Tüm Türkiyede inaat fuarlarnn düüte olduu bir dönemde Diyarbakr naat Fuarmz yüzde 20lik bir büyüme kaydetti. Yüzde 20lik bir inaat fuar büyümesi, inaat sektöründe de önümüzdeki dönemde inallah ilerin rayna oturup çok daha güzel noktalara gideceinin habercisi oldu. Diyarbakr artk fuarlar ehri haline geldi. Diyarbakr arz ve talebin buluma ehri haline geldi. Fuar, 17 Martta kadar açk olacak.

Ana Sayfaya Git