Sahte polis yakalandı

Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerinde yol uygulaması yapan polisler, kendini, "Devrem kolay gelsin, ben de polisim" diyerek tanıtan kişinin verdiği polis kimliğinin sahte olduğunu fark etti. Gözaltına alınan kişinin evinde yapılan aramada da polis üniforması bulundu. Şüpheli T.A., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Haberler 11.11.2017 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri Diyarbakr-anlurfa yolu üzerinde önceki gün uygulama yapt. Arama kontrol noktasndan geçen otomobili durduran polis, araçta bulunanlardan kimlik istedi. Araçta bulunan T.A., Devrem kolay gelsin, ben de polisim diyerek cebinden polis kimlii çkararak polislere gösterdi.

SAHTE POLS YAKALANDI

Verilen polis kimliini kontrol eden polis memurlarnn Hangi ubede çalyorsunuz sorusu üzerine T.A., Asayi ube müdürlüünde, tayinim Diyarbakra yeni çkt. 5-6 yllk memurum diyerek cevap verdi. Araçta bulunan ve polis olduunu söyleyen T.A.nn aabeyi de bu srada polislere, Evet, tayini yeni buraya çkt dedi.

DEVREM NASILSIZ DEYNCE

Araçta bulunanlarn ve polis kimlii gösteren kiinin hal ve hareketlerinden üphelenen polisler, aracn geçiine izin vermeyerek beklemelerini söyledi. Bu srada polisler kimlikteki ismi Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne bildirerek, kimlikte ad geçen polis memurunun görev yapp yapmadn sordu. Ad geçen kiinin polis olmad ve kimliin sahte olduunu belirleyen polis, araçta bulunan T.A. ile yanndakileri gözaltna ald.

MAHKEMEDE SERBEST KALDI

Evinde yaplan aramada, polis üniformas bulunurken, T.A. sorgulanmak üzere Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne götürüldü. T.A. verdii ifadede, çocukluundan bu yana polis olmak istediini, ancak olamadn belirterek, sahte polis kimliini para karl yaptrdn, üniformay da yine para karl aldn söyledi. Emniyetteki ilemleri tamamlanan T.A., çkarld mahkeme tarafndan serbest brakld.

Ana Sayfaya Git