Sahte vize vurgunu!

Ankara merkezli, Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 8 ilde 'sahte vize' operasyonu gerçekleştirildi. 86 kişi gözaltına alındı.

Haberler 25.05.2019 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA merkezli Diyarbakrn da aralarnda bulunduu 8 ilde, tatil veya i amaçl yurt d seyahatleri için vize almak isteyenleri dolandran suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltna alnan 86 kii, adliyeye sevk edildi. Mahkeme, 86 kii için 4 gün ek gözalt süresi verirken, üpheliler, adliyedeki ilemlerin ardndan tekrar emniyete götürüldü.

Ankara Cumhuriyet Basavcl ve Ankara Siber Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, yaplan ihbarlar ve çok sayda ikayet dilekçesi sonras balatt soruturma kapsamnda, tatil veya i amaçl yurt d seyahatler için vize almak isteyenleri dolandran suç örgütünün izine ulat. Soruturma kapsamnda vize ilemlerinde birçok Avrupa ülkesi için resmi arac kurum olarak hizmet veren baz firmalarn internet siteleri ve iletiim numaralarnn taklit edildiini belirleyen polis, ebekenin kulland tüm yöntemler ile internet, telefon ve banka hesaplarndaki trafii takibe ald.

GOOGLEA GÜNLÜK 20 BN TL ÖDEME

nternet arama motorlarnda vize, vize almak istiyorum ve Schengen vizesi gibi anahtar kelimeler üzerinde arama yapanlarn, ilk sralarda yer alan ve arac kurumlarn resmi internet sitesi görünümündeki sahte sitelere girdikleri ve online bavuru araclyla kiisel bilgilerini paylaarak hizmet ücreti ad altnda ödeme yaptklar tespit edildi. ebekenin kurduu çok sayda sahte internet sitesinin Googlen arama motorlarnda üst sralarda yer almas için günlük 20 bin TL ödeme yapt, Facebook ve Twittera da sponsorlu reklam verdii belirlendi. Ayrca çete üyelerinin 29 ayr paravan irket kurduu ve bu irketler üzerinden 0850li numaralar kullanarak sahte kurumsal kimlik oluturduu ortaya çkarld.

OPERASYONDA 86 GÖZALTI

Polis, yaplan çalmalar kapsamnda, aralarnda çar merkezi çalanlarnn da bulunduu 110 üphelinin kimliini belirledi. Savc Akdenizin koordinesinde yürütülen operasyonda Ankara merkezli Diyarbakr, Mersin, stanbul, Mardin, Eskiehir, Gaziantep ve Balkesirde belirlenen çok sayda ev ve i yerine sabah saatlerinde baskn yapld. Özel harekat polislerinin de katld operasyonda üphelilerden 86s gözaltna alnrken, yaplan aramalarda ise çok sayda bilgisayar ve doküman ile dijital materyallere el konuldu.

OYUNCU AKASYA ASILTÜRKMEN DE EBEKENN TUZAINA DÜMÜ

Polis ekiplerinin, aylarca süren takibi sonucu bugüne kadar aralarnda sanatç, doktor ve avukatlarn da bulunduu binlerce kiiyi dolandran ebekenin aylk gelirinin yaklak 1 milyon 200 bin TL olduu tespit edildi. Öte yandan soruturma kapsamnda vize dolandrclarnn tuzana düenler arasnda oyuncu Akasya Asltürkmenin de olduu ortaya çkt.

ÜPHELLERE 4 GÜN EK GÖZALTI

Emniyetteki ilemleri tamamlanan 86 üpheli, derinletirilen soruturma kapsamnda ek gözalt süresi alnmak üzere, savc Akdenizin talimatyla Ankara Adliyesine getirildi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesince 86 üpheli için bugünden itibaren 4 gün ek gözalt süresi verildi. üpheliler, adliyedeki ilemlerin ardndan tekrar emniyete götürüldü.

Ana Sayfaya Git