Sahtesi virüsten beter öldürücü!

İş Sağlığı ve Güvenliği Ekipmanları Merkezi (İŞGEM) Genel Müdürü Mehmet Narin, sahte dezenfektan ürünleri konusunda vatandaşları uyararak, "Bakanlık onayı olmayan sahte dezenfektanlar virüsten yüz kat daha öldürücü olabilir" dedi.

Haberler 21.03.2020 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm dünyada olduu gibi Türkiyede de korona virüs için alnan önlemler artarken, kolonya ve dezenfektanlar bireysel tedbirlerin ilk srasnda yer alyor. Dezenfekte ve kolonyalara youn talep oluurken, frsatçlar ürünlerin sahtesini yapmaya balad. GEM Genel Müdürü Mehmet Narin, korona virüs frsatçl konusunda vatandalar bir kez daha uyard. Vatandalarn temizlik ürünlerine ciddi anlamda rabet gösterdiini kaydeden Narin, Maske, tulum ve eldivende olduu gibi maalesef burada da sahte alkol üreticileri de bu ilerin içerisine girdi. u anda binlerce noktada aldmz duyumlara göre ciddi anlamda nitelii ve ne olduu belli olmayan ürünlerden dezenfektan ürünleri ad altnda üretimler yapmaya baladlar. Bununla ilgili olarak vatandalarmzn çok dikkatli olmas lazm. Vatandalarmzn dezenfektan ürünü olarak aldklar ürünlerin eer Salk Bakanl onayl barkodu ve üretim tarihleri yoksa muhtemelen korona virüsten yüz kat daha tehlikeli bir ürün alyorlar. Belki virüs bir ihtimal, ama bu sahte dezenfektanlar kullandklar noktada virüsten yüz kat daha risk almaktadrlar diye konutu.

ÜRÜNLERDE SALIK BAKANLII ONAYLI BARKODA DKKAT EDLMEL

Sattklar ürünlerin ve dezenfekte yaptklar ürünlerin Salk Bakanl onayl ürünler olduunu belirten Narin, Bizler Salk Bakanl onayl olan dezenfektan ürünlerinin sat ile ev ile i yerlerini dezenfekte etmekte kullandmz ürünlerde de Salk Bakanl onayl barkodlar bulunmaktadr. Fakat ev ve i yerine dezenfeksiyon yapan baz temizlik firmalar veya deiik gruplardan da dezenfeksiyon ilemi yaptklarn iddia eden baz kiiler piyasada bulunmaktadr. Bunlar içerisinde kullanlan ürünlerde Salk Bakanl onayl olmas ve sertifikalarnn olup olmamalar hususunda vatandalarmzn dikkatli olmasn istiyoruz. Eer ev ve i yerimizde dezenfeksiyon ilemi yapacaksak mutlaka bunun Salk Bakanl onayl ürünler olmasna dikkat edilmesi gerektiini belirtiyoruz eklinde konutu.

TALEPLERMZ VE HTYAçLARIMIZI ZAMANA YAYARSAK PANN ÖNÜNE GEçEBLRZ

Vatandalara panik yapmamalar konusunda uyarda bulunan Narin, Konunun uzmanlar da uyaryor. Salk Bakanlnn bu konularla ilgili olarak ciddi uyarlar var. Ama yer yer vatandalarmzda çok ciddi anlamda panik hali söz konusu. Panik yapmaya hiç gerek yok. Maskede, eldivende, tulumda da söyledik ve imdi dezenfektan ve dezenfekte ürünleri için de ayn eyleri söylüyoruz. Taleplerimizi ve ihtiyaçlarmz zamana yayarsak ve kontrollü bir ekilde taleplerimizi yönlendirirsek herhangi bir panie gerek kalmaz. Eer deiik markalar ve Salk Bakanl onay olmayan sahte dezenfektanlar ile ellerimizi ykarsak, ev ve i yerlerimizi dezenfekte edersek kanser olma riski ile kar karya kalabiliriz. Piyasada para kazanmak uruna satlan ürünlere dikkat edilmesini istiyoruz. Salkl yaamak için ve virüse kalkan oluturabilmesi açsndan vatandalarmz paraya bakmyor. Fakat vatandalardan ricamz, para vererek kanserojen madde almayalm dedi.

Ana Sayfaya Git