Sakın oradan ayrılmayın

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), POS kullanımı, ATM ve internette gerçekleştirilen işlemleri, dolandırıcılıklara karşı daha güvenli kılmak için dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekti.

Haberler 20.04.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede kart kullanclarnn giderek bilinçlendiini vurgulayan BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, Türkiye kartl ödemeler sektöründe dünyann en gelimi ülkelerinden biri. Bankalar tarafndan sunulan güçlü teknolojiler, Türkiyeyi banka ve kredi kart dolandrcl konusunda dünyann en güvenli ülkelerinden biri haline getirdi.

Ancak unu unutmamak gerekir ki, kurduumuz bu gelimi sistemlerin hiçbiri kart kullanclarnn kendi iradesiyle dolandrclarla paylat kart bilgilerini koruyamaz. Dolaysyla kart kullanclarn bilinçlendirme konusunda daha gidecek yolumuz var. Bu noktada BKM olarak eitici ve bilinçlendirici çalmalar ve projeler gerçekletirmeyi sürdüreceiz dedi.

BUNLARA DKKAT EDN

BKM, POS kullanm, ATM ve internette gerçekletirilen ilemleri daha güvenli klmak için dikkat edilmesi gerekenleri öyle sralad:

Kartnz ödeme yapmak için verdiinizde POS cihaz dnda baka bir cihazdan geçirilmediinden emin olun.

ATMlerde ilem yaparken tanmadnz kiilerden yardm almayn, ilem yaptnz ATMde özel olarak yerletirilmi bir cihazdan üphe duyarsanz derhal bankanza haber verin.

Kartnzn, çekmek istediiniz paranzn ATMde skmas durumunda kendi telefonunuzdan derhal bankanz arayn, kartnz kapattrmadan ATM bandan ayrlmayn.

ATMde ifrenizi girerken dardan görünmemesine özen gösterin.

Kredi/banka kart ile yaplan alverilerde i yerinin düzenledii sat belgesini inceleyerek üzerinde yer alan bilgilerin doruluunu mutlaka kontrol edin.

Kredi kart ekstreleri ve hesap hareketlerinizi düzenli olarak kontrol ederek tarafnzca yaplmayan ya da hesabnza yansmayan ilem tespit etmeniz durumda hemen bankanzla irtibata geçin.

Alveri yaparken bilinen ve güvenilir siteleri tercih edin. nternet taraycnzn adres çubuuna sitenin adresini yazarak siteye giri yapmaya özen gösterin.

lemlerinizi güncel anti-virüs yazlmlar ile korunan, güvendiiniz cihazlar üzerinden gerçekletirin. Giri yaptnz web sitelerinin adreslerinin bankanza ait olduundan emin olun ve sertifikalarn mutlaka kontrol edin.

Telefonla arayp kendini polis, savc, bankac veya sigortac olarak tantan veya Tebrikler ödül kazandnz! diyerek sizden kiisel veya bankaclk bilgilerinizi isteyen kiilere kar dikkatli olun ve bilgilerinizi asla paylamayn.

Ana Sayfaya Git