Saldırı hazırlığındaydı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde saldırı hazırlığında olan PKK'lı terörist operasyonla yakalandı.

Haberler 01.08.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova ilçesinde saldr hazrlnda olan PKKl terörist yakaland.

Valilikten yaplan açklamada, terör örgütü PKK/KCKnn faaliyetlerinin deifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalmalarn sürdüü vurguland.

Açklamada, 21 Temmuzda ilçe merkezinde, çileri Bakanlnca Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen kaymakama saldr için keif yaparken yakalanan terör örgütü üyesi E.çden elde edilen bilgiler dorultusunda bombal saldr hazrl yapan terörist S.Pnin lçe Emniyet Müdürlüü ekiplerince gerçekletirilen operasyon sonucu gözaltna alnd kaydedildi.

Yakalanan terörist S.Pnin yer göstermesi sonucu terör örgütünce çeitli eylemlerde kullanlmak üzere saklanm 14 kilo patlaycnn ele geçirildii belirtilen açklamada, öyle denildi:

S.P isimli bölücü terör örgütü mensubundan edinilen bilgiler sonucunda ilimiz Yüksekova ilçesinde ilenen 4 cinayet de aydnlatlmtr. Söz konusu 4 cinayetin E.A. tarafndan planland ve cinayetlerin E.A. ve beraberindeki bir bölücü terör örgütü mensubu tarafndan ilenmi olduu tespit edilmitir. Bu bilgiler nda bölücü terör örgütü mensuplarna yönelik olarak ilimiz Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütüne yardm ve yataklk yapt anlalan 13 üpheli ahs, yaplan e zamanl operasyon sonucu gözaltna alnmtr. Gözaltna alnan ahslardan çok sayda örgütsel doküman, uzun namlulu silah ve el bombas ele geçirilmi olup; konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git