Saldırı gerçekten Provokasyon mu?

Çüngüş'te seçim öncesi ve sonrasında yaşanan saldırı olayıyla AK Parti ve Saadet Parti adayları arasındaki gerilim yargıya taşınırken, olayların provokasyon amaçlı gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Haberler 03.04.2019 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

31 mart seçimleri öncesi ve sonrasnda büyük bir gerginliin hakim olduu Diyarbakrn çüngü ilçesinde, önceki gün AK Partili Arslancann yaknlarndan baz kiileri seçilen Saadet Partisi Belediye Bakan Ali Suat Akmeeye saldrm, dört kii yaralanmt.

lçedeki tansiyonu yükselten olayla ilgili açklama yapan AK Parti lçe Belediye Bakan Aday Zübeyir Arslanca, bu olayn ortal kartrmak isteyen provokatörlerin oyunu olduunu öne sürerek, olayla ilgisinin bulunmadn iddia etti. Arslanca, kesin olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan ve saldrya urayan Saadet Partisi ve belediye bakan Ali Suat Akemeye geçmi olsun dileklerinde bulundu. Seçimlerin demokratik bir yar olduunu belirten Arslanca, SPli belediye bakan adayn tebrik ediyorum. Demokratik bir yart ve yar SP kazand. lçemizde yaanan bu talihsiz olay HDPli bir provokatörün oyunudur. smini bildiimiz HDPli bir provokatörün tahrik etmesi sonucu bu üzücü olay yaand. Bu provokatörlüü yapan ahsn ilçemizde oyu da yoktur. Tahrik sonucu çkan kavgada gençler provokatörün oyununa gelmitir. SPden belediye bakanln kazanan Suat Akmee olay yattrmak üzere kavgann çkt yere gelmi, gençlerle korumalar arasnda çkan arbedede yaralanmtr. Bu olaydan duyduum üzüntüyü belirtmek istiyorum. Suat Akmeeye geçmi olsun dileklerimi iletiyorum dedi.

Halkn teveccühüne her zaman sayglyz

Zübeyir Arslanca, sandktan çkan sonucu her daim saygl olduklarn söyledi. Arslanca, Halkn teveccühüne her zaman sayglyz. Demokratik bir ekilde belediye bakanln kazanan Suat Akmeeye baarlar diliyorum. Her iki ailenin gençlerini de sükunete davet ediyorum. HDPli bir provokatörün oyununa gelmemeliyiz eklinde konutu.

Savclk tarafndan balatlan soruturma yürütülüyor

çüngü Kaymakaml tarafndan yaplan yazl açklamada, olayn ardndan Cumhuriyet Savcl tarafndan ivedi olarak balatlan soruturmann her yönüyle titizlikle yürütüldüü belirtildi. Kaymakamlk tarafndan yaplan açklamada, lçemiz merkez Camisuk Mahallesinde 01 Nisan 2019 günü saat 12.50 sralarnda yaanan bir tartma sonras çkan kavgada, Tahsin Akmee adl vatandamz silahla, Seçim Akmee adl vatandamz ise darp sonucu hafif ekilde yaralanm, her iki vatandamz da hayati tehlikeleri olmamakla birlikte ilçemizde gerekli müdahale yapldktan sonra tedbiren Diyarbakrdaki hastanelere sevk edilmilerdir. Ayrca Saadet Partisinden seçime katlan ve kesinlememi sonuçlara göre belediye bakanln kazanan Ali Suat Akmee, ilçe merkezinde bana çapayla vurulmas sonucu yaralanm, salk durumu iyi olmakla birlikte ilçemiz hastanesinde gerekli müdahalenin yaplmasnn ardndan tedbir amacyla hava ambulans ile Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edilmitir. Meydana gelen olay sonrasnda güvenlik kuvvetlerimiz tarafndan yaplan müdahalede suça kartklar tespit edilen 4 kii, suç aletleriyle birlikte gözaltna alnmtr. Huzurun ve sükunun adresi olan ilçemizde yaanan bu talihsiz olayla ilgili çüngü lçe Basavclmz tarafndan ivedi olarak balatlan soruturma her yönüyle titizlikle yürütülmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git