Saldırıları anlattı

Teslim olan A.D, PKK'nın 2016'da Ankara Güvenpark otobüs duraklarındaki saldırısı ile 4 yıl önce Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü ek binasına yönelik eylemine ilişkin bilgiler verdi

Haberler 15.02.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/KCKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan terörist, örgütün hain saldrlarn anlatt.

çileri Bakanl koordinesinde jandarma ve emniyetin ikna çalmalar sonucu PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan örgüt mensuplarnn says her geçen gün artyor.

çalmalar sonucu rnakn Silopi ilçesindeki Habur Snr Kapsnda güvenlik güçlerine teslim olan A.D. (31), Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma kapsamnda ifade verdi.

PKKYA NASIL KATILDI?

Yaklak 10 yl önce sosyal medyada tant kii tarafndan dönemin Bar ve Demokrasi Partisi (BDP) il binasna götürüldüünü belirten A.D, daha sonra PKKya katlmak üzere Suriyeye gönderildiini kaydetti. PKKnn bomba yüklü araçla 13 Mart 2016da Ankaradaki Güvenpark otobüs duraklarnda düzenledii saldrya ilikin bilgiler veren A.D, ifadesinde unlar anlatt:

GÜVENPARK SALDIRISI

Güvenpark saldrsn Seher çala Demir isimli kadn örgüt mensubu yapmt. Seher saldr için Türkiyeye gelmeden önce kod ismi Rodi olan kii, Ankaraya keif yapma ve örgüt mensubu ayarlama ileri için gönderildi. Gerekli keif çalmasn yaptktan sonra patlayclar Ankarada bir yere gömmü. Patlaycy gömdüü yerlerin krokisini çizdi, fotorafn çekti. Bu örgüt mensubu Seheri alarak anlurfa üzerinden Ankaraya geçti. Patlayclar topraktan çkarttktan sonra Seher eylemi yapt.

EMNYET MÜDÜRLÜÜ

Diyarbakrda PKKl teröristlerce 11 Nisan 2017de l Emniyet Müdürlüü ek binasna bitiik apartmann bodrum katndan 30 metre kazlan tünele tuzaklanan, RDX, amonyum nitrat, TNT ve mazot ile hazrlanan yaklak 1 ton patlaycyla düzenlenen saldrnn talimatn terör örgütü eleba Murat Karaylann verdiini aktaran A.D, Hatta Karaylan bu saldr srasnda baka bir noktaya da tünel kazldn ancak bu eylemden sonra yarm brakldn söylemitir. ifadesini kulland.

YEREL KIYAFET GYER

Terörist A.D, Karaylana ilikin u bilgileri paylat:

Karaylan, bir yerden baka bir yere giderken dikkati çekmemek için Araplarn yerel kyafetini giyer, maaraya gelince örgüt kyafetiyle deitirirdi. Yannda 3 korumas vard. Dikkati çekmemek için kalabalk korumayla gezmez, yolda yürürken yüzünü kapatrd hatta bir defa Karaylan uzakta korumalaryla gördüm ve yüzünü kapatt için tanyamadm.

Terör örgütü PKKya katld için piman olduunu dile getiren A.D, etkin pimanlk hükümlerinden faydalanmak istediini belirtti.

Ana Sayfaya Git