Saldırının savunulacak hiçbir tarafı yoktur!

HÜDA PAR Partisi Genel Başkanı Yapıcıoğlu "(Diyarbakır'daki terör saldırısı) Tutuklama kararları doğru ya da yanlış bunun faturasının halka kesilmesi çok yanlış. Bunun savunulacak hiçbir tarafı yok" dedi.

Haberler 08.11.2016 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, HDP milletvekillerinin tutuklanmasnn ardndan Diyarbakrda terör saldrs meydana geldiini anmsatarak, Tutuklama kararlar doru ya da yanl bunun faturasnn halka kesilmesi çok yanl. Bunun savunulacak hiçbir taraf yok. dedi.

Yapcolu, Gaziantepde bir otelde düzenledii basn toplantsnda, Mecliste grubu bulunan 4 partiden hakknda soruturma dosyas olan milletvekillerinin ifade vermeye gittiini ancak HDPli vekillerin daha önce gitmeyeceklerini beyan ettiini hatrlatt.

çarlara ramen ifade vermeye gitmeyen HDP milletvekilleriyle ilgili zorla getirilme karar bulunduunu aktaran Yapcolu, unlar kaydetti:

Tutuklanp tutuklanmayacaklarna ilikin soru iaretleri vard. Gözaltna alnanlardan 3ü serbest brakld, 9u tutukland. Dosyalarn içeriinde ne olduunu bilmeden tutuklama kararalar hakknda bir ey söylemek istemiyorum. Fakat u kadarn söylemek gerekir ki tutuklama bir tedbirdir ve belki de bavurulacak en son tedbirdir. Ama eer tutuklama karar verilmise dosyalarn içeriinde ne olduuna bakmak gerekir. Bundan daha önemlisi tutuklama kararlarndan hemen sonra Diyarbakrda bir minibüs patlatld. 11 can kayb yaand, 300ün üzerinde yaral olduu söyleniyor. Ben bu vesileyle bir kez daha yaralanlara acil ifalar diliyorum. Dilerim can kayb artmaz. Tutuklama kararlar doru ya da yanl bunun faturasnn halka kesilmesi çok yanl. Bunun savunulacak hiçbir taraf yok. Saldrlar PKK üstlendi, daha sonra inkar edildi, en son kendilerine bal TAK bu saldry üstlendi. Bu zihniyet istemedikleri herhangi bir gelime olduunda hemen iddete bavuran zihniyettir.

- 6-8 Ekim olaylar

Yapcolu, HDPlilerin 6-8 Ekimde Kobani olaylarn bahane ederek çukur siyaseti yaptn ve böylece sonun balangc olan bir yola girdiklerini belirtti.

iddetin devam ettirilmesi halinde kaçnlmaz bir sona doru yaklatklarn, yok olacaklarn yakn bir zamanda göreceklerini vurgulayan Yapcolu, 2014 ylnn Kurban Bayramnda DEAn Kobaniye saldrlarn bahane ederek pek çok ehirde iddet olaylar ve 50nin üzerinde can kayb yaand. En fazla can kayb Diyarbakrda oldu. Yasin Börü ve arkadalarnn katledilmesiyle ilgili yarglama bugün Ankarada devam edecek. Tutuklanan HDP milletvekillerinin özellikle e bakanlarnn bu davayla ilgilisi olup olmad hakknda henüz bilgi yok. 6-8 Ekim olaylarnda hayatn kaybedenlerin yaknlar savcla dilekçe vererek olayn azmettiricilerinin ve bu olaylara seyirci kalan güvenlik güçlerinin yarglanmasnn istedi.

Yapcolu, gazetecilerin sorusu üzerine idamn geri dönüü olmayan bir uygulama olduunu, HÜDA PAR olarak idam istemediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git