Salona konuştu!

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da hayal kırıklığına uğradı. Kentte miting yapamadı, boş salona konuştu, partinin tüm çağrılarına rağmen Diyarbakır'ın bilenen STK ve Kanaat, toplantıya iştirak etmedi.

Haberler 26.03.2017 - 13:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu referanduma dair Diyarbakr programnda, hayak krklna urad. Özel uçakla geldii Diyarbakrda Klçdarolu, havaalannda az sayda partili tarafndan karland. HDP/DBPnin referandumda hayr diyecekleri için, büyük ilgi bekleyen CHP Lideri Klçdarolu yol boyunca da Diyarbakrllardan ilgi görmedi. l Bakanln ziyaret ettikten sonra, Yeniehir semtindeki bir düün salonuna geçerek, burada partilileriyle bir araya geldi. Açk alanda miting yapmayan Klçdarlu düün salonundaki yaklak 800 kiiye seslendi.

Partililere burada seslenen Klçdarolu, Diyarbakrda Türkiyenin genel sorunlarna deinirken, Kürt sorunuyla ilgili tek bir laf etmemesi dikkat çekti. Bölgenin sosyo-ekonomik yöndeki geri braklml üzerinden hükümete yüklenmeye çalan Klçdarolu, Diyarbakrn 1 milyon 700 bin nüfusu olduunu, Türkiyenin en fakir illerden biri olduunu iddia ederek, hangi sokaa girilse onlarca isiz gençle karlalacan öne sürdü.

DYARBAKIRIN SZL

Klçdarolu, sizlik oran açsndan Türkiyenin ikinci kenti. 18.7lik bir isiz oran var. Türkiyenin çok üstünde bir oran. 1 miyon 700 bin vatandatan 1 milyon 91 bini yoksulluk içerisinde yayor. Anket yapyorlar Diyarbakrdan devletin resmi rakamlarnda bu rakam, yüzde 71.2 düük gelir grubunda, 198 bin hane temel ihtiyaçlar karlayamyor. Sosyal ekonomik gelimede 81 il arasnda 67inci srada. 1930lu ylarda ülkenin 3üncü sanayi kenti olan Diyarbakr. En fazla yeil karta sahip olan il anlurfadan sonra Diyarbakrdr dedi.

SAYESETEN BAKMAZ LAZIM

Diyarbakrn, kadim, güçlü ve zengin bir tarihi olduunu, sevimli ve hogörülü insanlar olduunu, burada yaayan insanlar neden mutsuz, huzursuz, aç olduunun sorgulanmas gerektiini söyleyen CHP lideri Klçdarolu, Siyaseten bakmak lazm. sadece A, B, C partisi olarak deil, genel olarak bakmak lazm. Önyarglardan uzak düünülmesi lazm. Birbirimizi suçlamann dnda sorgulanmas lazm. Sorun nedir ona da deineceim? dedi. sizlik üzerinden hükümete yüklenen Klçdarolu, Parlamenter sistesi savunurken, Bu isizlii, parlamenter sistem mi yaratt? Bu sorunun cevabn bekleyeceiz diye konutu.

SEBEB PARLAMENTER SSTEM M?

çiftçiyi düünün. Ektii ürünün karln, alnterinin karln alamyor.Trakya büyüklüünde 2 kat alan ekiyor. Gübre, mazot pahal. Bunun sebebi parlamenter sistem mi? çiftçi kardeim de kendisine sormas lazm. Taksici esnafn kulland mazota bakn. Emin olun unu söylüyorlar: Neredeyse müteri bulamaz hale geldik. Kendi SSK primi yatracak kadar para kazanamyorum. Mazot ald ban gidiyor, eskiden turist geliyordu art o da gelmiyor. Bunun sebebi parlamenter sistem mi? FETÖ terör örgütü dediler, bizi kandrd dediler, Allah ve millet bizi affetsin dediler. Peki seni kandrd da buna sebep parlamenter sistem mi? Niye seni kandrd? Hapishaneler tka basa dolu, srayla uyuyorlar. Yal, genç, ihtiyar hiç demeden, Türkiye Cumhuriyeti hapishaneleri dolu. Peki dolu olmasnn sebebi parlamenter sistem mi?

EVET çIKMASI HALNDE

Klçdarolu, 16 Nisanda sanda gidileceini, Evet denilmesi halinde 1 kiiye OHAL uygulama yetkisi verileceini de iddia etti. Klçdarolu, milletvekili saysnn 600e çkarlmasnn maliyetinin 187 trilyon olduunu ve bununda doru olmadn söyledi. Eer bu anayasa deiiklii geçerse Türkiye 3. lige düer, demokrasisi olmayan bir devlete dönümü olur. Bir ülke kendi sorunlarn Parlamentoda, Mecliste çözer. Eit yurttaln güvencesi Meclistir, Parlamentodur. diyen Klçdarolu, parlamentoda her görüten milletvekilinin bulunduunu vurgulad.

HUZURU ARIYORUZ

Klçdarolu konumasnn sonunda, birlikte huzur içinde yaamay özlediklerini, gerilimden, terörden bu milletin bktn kaydederek, Evimize huzur içerisinde gitmek istiyoruz. Bir aile huzur içerisinde akam yemei yemek istiyor. Bu memleketin hapishaneleri dolmamal, gazeteciler rahatlkla yazmaldr. tiraz eden herkesi hapisihanelere gönderirsek doru deil. Hata insana mahsustur. Benim hatam olmad demedim, hata yapabiliriz. Aslan, Ceylan yakalayp yedii zaman hata yaptn der miyiz, Akrep srd zaman hata yaptn der miyiz. Biz aklmzla hareket eder, aklmzla sorgularz. Hatay azaltmak lazm. Bunun çözümü de konumak, tartmaktr. Bu ülkede huzur içinde yaama imkanmz var diye konutu.

TOPLANTIYA KATILAN OLMADI

Diyarbakr programnda istenilen ilgili görmedii her halinde belli olan Klçdarolu, buradaki salon konumasndan sonra, turistik bir otelde partisinin il bakanl tarafndan düzenlenen sivil toplum kurulu temsilcileri ve kanaat önderlerinin katld toplantya katld. Diyarbakrn bilinen STK ve Kanaat önderlerinin itirak etmedii gözlenen toplant basna kapal yaplrken. Klçdarolu buradaki toplantsn ksa keserek, bir saatlik beklemeden sonra Diyarbakrdan ayrld.

YOUN GÜVENLK ÖNLEM

Klçdarolu için youn güvenlik önlemi alnrken Diyarbakr Emniyet Müdürlüü de kendisine zrhl araç tahsis etti. Kemal Klçdarolunun gidecei güzergahlarda da Özel Harekat timlerinin görevlendirildii dikkati çekti.

Ana Sayfaya Git