Sanal ve gerçek birbirine karıştı!

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, sosyal medya ve sanal ortamın birey ile toplum üzerindeki olumsuz etkilerine ilişkin uyarılarda bulundu. Artık sanal ile gerçeğin birbirine karıştığı bir dünyada yaşadığımıza dikkat çeken Öger, “Sanal dünyanın tehlikeli sularında maddi ve manevi zarar görmek istemiyorsanız, bazı güvenlik önlemleri almanız şart” dedi.

Haberler 31.05.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeil Yldz bamllklarla Mücadele Dernei Bakan Yahya Öger, sosyal medya ve sanal ortamn birey ile toplum üzerindeki olumsuz etkilerine ilikin uyarlarda bulundu. Sanal ile gerçei ayrt edilmedii bir dünyay yaadmza dikkat çeken Öger, sanal ortamlarn sadece zaman kaybn deil ayn zamanda para ve mahremiyet kaybn da yaatabileceini vurgulad. Doru bilgi aknn salanmas noktasnda dikkatli davranlmas gerektiini kaydeden Öger, özel hayatn gizlilii konusunda internetin bir gözlemci olduunu ve her eyi kayt altna ald gerçeini unutmamak gerektiinin altn çizdi.

Ölçüleri muhafaza etmeliyiz

nterneti, hayat ölçülerimizi muhafaza ederek kullanmak zorunda olduumuzu söyleyen Öger, Kadn ve erkeiyle internet kullanmak insanlar için elbette tabii bir haktr. Ancak bu konuda hayat ölçülerimizi muhafaza etmek durumundayz. Bizim inanç yapmzda gerçek hayatta kadn erkek ilikilerinin nasl olmas gerektii belirtilmi ise bu durum sanal ortam için de ayn ekildedir. Birey, aile ve toplum olarak günümüzde sanal ortamla ilgili kar karya kalnabilecek tehlikelerden birisi de müstehcenlik ve sürekli öne çkarlan cinselliktir. Bu tehlikeye kar dikkat edilmelidir. Sanal dünyann tehlikeli sularnda maddi ve manevi zarar görmek istemiyorsanz, baz güvenlik önlemleri almanz art. Basit gibi görünen baz oyunlarda çocuklar sonrasnda intihara kadar sürüklene biliniyor dedi.

Neyi nerede aradmza dikkat etmek gerekir

Bireyler için sanal ortamda bulunan baz tuzaklara dikkat çeken Öger, tuzaklardan korunmann yollarn anlatt. Öger, sözlerine öyle devam etti: Neyi nerede aradmza dikkat etmek gerekir. Kablosuz amzn ifresini paylamamak ve herkese açk ekilde brakmamak, ifre güvenliine dikkat etmek gerekir. nternet üzerinden alveri yapyorsak sanal kredi kart kullanmay tercih etmek gerekir. üpheli linkleri ve e-mailleri açmamak, tklamamak, phishing tuzana dümemek gerekir. çok kiinin kulland bilgisayarda, bankaclk ilemlerini zorunlu olmadkça yapmamak, internet bankacl ve çevrimiçi alverite dikkatli olmak gerekir. Sosyal paylam sitelerinde kiisel gizlilik, mahremiyet ve paylam konularnda ölçüler ve snrlar belirlemek ve sosyal a güvenliine dikkate etmek gerekir.

Ana Sayfaya Git