Sanatçıların desteği!

Evlatları için oturma eylemi yapan annelere sanatçılardan destek

Haberler 09.09.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar daa kaçrlan Diyarbakr annelerinin, HDP il binas önünde balatt oturma eylemine, sanatçlardan da destek geldi.

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, çocuklar daa kaçrlan Diyarbakr annelerini ziyaret ederek, desteini açklad.

Annelere krmz gül verip onlarla bir süre sohbet eden Yenilmez, yapt konumada, yaklak 100 yl önce Gaziantep, Kahramanmara, Adana ve Hatayn igal edildiini hatrlatt.

Dümann Diyarbakr analarn dik duruu nedeniyle igal edemediini dile getiren Yenilmez, Sizin u bulunduunuz resim, 100 yl öncenin intikamn almaya gelmi dümanlara verilmi Türk, Kürt, Laz, çerkez, Alevi ve Sünni analarnn duruu. Ben bunun için buraya geldim. ifadelerini kulland.

Annelerin yapt oturma eyleminin önemine iaret eden Yenilmez, öyle dedi:

Bu duruunuzun bendeki karl baka. Bizim gösteremediimiz erkeklii siz gösterdiniz. u duruunuz, dadaki o evlatlarmzn da geleceini ve istikbalini kurtarma duruudur. Burada barçl bir duru sergileniyor. O yüzden ben hepinizin ellerinden öpüyorum. Vakurunuzu bozmayn, sahipsiz olduunuza inanmayn. 82 milyon deil, bütün ümmet sizin için dua ediyor. Milletim adna, ümmetim adna teekkür ediyorum.

- Birbirimizi hissetmek zorundayz

Yenilmez, baz annelerin sanatçlardan destek beklediini belirtmesi üzerine, Ben Surda da buradaydm. Bu benim vatanm, ecdadm yatyor. Sanatçlar çarmay doru bulmuyorum. Kimi nereye çaryorsunuz? Buraya gelmeyi kendine mesuliyet olarak bir insan hissetmiyorsa, senin çarn ile buraya gelecekse gelmesin. Birileri bir yerlere giderken birbirine çar m yapyor? Görev ad ediyorlar ve orada bir araya geliyorlar. Biz birbirimizi hissetmek zorundayz, aclarmzla, hatalarmzla. ifadelerini kulland.

- Sosyal medya paylamlar

çocuklarn terör örgütünün elinden almak için oturma eylemi yapan annelere baz sanatçlar, sosyal medya hesaplarndan destek sundu.

Sanatç Cenk Eren, Anneler Direniyor etiketiyle paylat mesajnda, Diyarbakrdaki anneler inallah sa salim evlatlarna kavuurlar., Uur Ilak ise Evlad anasndan çalan vicdanszlar... Analarn ahnda boulasnz ifadelerine yer verdi.

air Serdar Tuncer de mesajnda, Annelerle Beraberiz Ya Sen etiketiyle oturma eylemi yapan annelerin fotorafn paylat.

Karikatürist, oyuncu ve film yapmcs Hasan Kaçan ise, paylamnda Annelerler beraberiz ya sen etiketiyle paylat mesajnda, Terör örgütü PKKnn patronlar analarn çln bastrmak, gündemden düürmek için ciddi çabalyor. Pe pee (müzik mesajl)... Analarn sesini bastramayacaksnz. Durmak yok. Tek gündemimiz bu. ifadelerine yer verdi.

Müzisyen Umut Mürare, Hacire anann Diyarbakrda yakt devrim atei, her gün biraz daha büyüyor. Gözü yal anneler, babalar evlat nöbeti tutuyor. Yalnz deilsiniz. Sizlerleyiz., Mustafa Yldzdoan da Bir Kez Olsun Tepki Koyun etiketiyle, Her ortamda bar, kardelik, demokrasi, insan haklarndan dem vuranlar, duyun ve bu sese ses verin. Bu anann sesi milletin sesidir. Teröre isyan teröre lanettir. Susmak insanla ihanettir. paylamnda bulundu.

Murat Kekili, Annelik bir makamdr. Bildiimiz bütün makamlar içinde de ayr ve kutsal bir yeri vardr. Kalbimiz ve insanlmz, sonuna kadar Diyarbakrl annelerle birliktedir. Kim olursa olsun her görüten sanatç tan altna elini koymal ve bu konuya siyasal bakmamaldr. deerlendirmesini yapt.

oray Uzun, Diyarbakrdan haykran, evlatlarn arayan annelerin sesini amasz, fakatsz, koulsuz duymal ve duyurmalyz! Allah hiçbir anne babay evlad ile snamasn ifadelerini kullanrken Vildan Atasever de Diyarbakrda evlatlar için feryat eden ve evlatlarna ulamaya çalan analarn sesini amasz ve fakatsz duymalyz. Tepkimizi açk ve duyulacak bir ekilde göstermeliyiz. Allah hiçbir anneye evlat acs vermesin. diye yazd.

Semih Kaplanolu ise Analarmzn hakk ödenmez... paylamn yapt.

- Sosyal medyada kampanya

Diyarbakr annelerine destek amacyla sosyal medyada imza kampanyas balatld.

Kampanyaya destek çarsnda, unlar kaydedildi: Aylardr, yllardr evlatlarna hasret kalan bu annelerimize ses olalm. Bir anne haykryor, eker ve tansiyon hastasym. Köydeki evimin kapsn kapattm, eim ve çocuklarmla buraya geldim. Onlardan hiçbir ey istemiyorum, çocuumu verin baka hiçbir ey istemiyorum. Yürei yanan baka bir annenin feryad ise, Altnz insanlar daa göndermeye. Size verecek çocuumuz yok, getirin. Fakir fukarann çocuu daa, bunlarn (HDPli yönetimin) çocuklar lüks okullara. Yeter artk topran alt genç doldu, nereye kadar? Gelin hep beraber bu cesur annelerin sesine kulak verelim, onlarn yürekten gelen feryadna ortak olalm. Bugün Diyarbakrda yükselen annelerin sesi Kandili korkutmutur, Kandile destek veren herkesi sarsmtr, teröre sessiz kalanlar ürkütmütür. Gün bugündür. Bir imza da siz atn. Anneler direniyor, evlatlarn istiyor.

Ana Sayfaya Git